reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

u nas w ostatnia srode bylo 8600 i cos kolo 70cm. jakies niewymiarowe to moje dziecko bo glowke ma powyzej 50 centyla, wage miedzy 50 a 25 a wzrost ponizej 25 :-D

najzabawniejsze ze odkad zaczela raczkowac to waga stanela w miejscu i troche sie wystraszylam ze zacznie spadac(tymbardziej ze na miesiac przed wyrznieciem sie pierwszych zebow apetytu zero i wszystko na wmuszanie czyli patrz karmienie godzine i anielska cierliwosc na wage zlota). pediatra powiedziala ostatnio ze ona juz jest dosc duza wiekowo i skoro nie wykazywala dotad alergii to mozna sprobowac z serkami i jogurtami na krowim mleku bo moze jej zasmakuja. i faktycznie numer jeden zamiast kaszki na drugie sniadanko jest DANIO serek wisniowy(lub inne - teraz w promocji 180gr). a jak zobaczylam ze waga stoi to od tygodnia po zupce jakies 30 minut jest deserek BAKUS i tez smakuje. no i efekt tego taki moja niunia przybrala 300 gram w....tydzien. sprzyja temu remont w mojej kuchni bo robotnicy przychodza do nas o godzinie ktora nie istnieje na zegarku mojego dziecka czyli o 8 rano i skoro wczesniej wstaje to i jedno karmienie wiecej wychodzi bo wszystko szybciej idzie...
jak za tydzien znowu bedzie 300 wiecej to chyba zaczne ja odchudzac ;-) A powaznie to sie ciesze bo to potworny niejadek jest tylko teraz cos chomikuje bo chyba zaraz nowe zeby beda szly i znowu cyrk sie zacznie z jedzeniem i to co nadgoni moze teraz to potem stanie w miejscu :-( :-( :-(

reklama
Kuba jak się sam ostatnio ważył sam w łazience miał 10.800 w ubraniu, ale ostatnio chyba schudł po chorobie i wydaje mi się że zwątlał :-)

Wiesz, Sumka, Kuba mi na wątłego mimo wszystko nie wygląda;-) :-D :-D :-D
Marzena, Marcinek też zaczął ostro przybierać na wadze, kiedy wprowadziliśmy serki itp., ale po pewnym czasie wszystko się unormowało i teraz jest normalnie ( tzn. w jego przypadku wszystkie "wymiary" pomiędzy 10 a 25 centylem...taka jego uroda podobno...)

Ja tez się cieszyłam że Zoja przybrała więcej i nie skojarzyłam. A to rzeczywiście się zbiegło z podaniem serków... Zobaczymy czy i u nas przystopuje. Oby nie:-)

Klaudka po wczorajszym wazeniu- równe - 9 kg i 75 cm (nie wiem jakim cudem ostatnio bgylo 77:-D :-D :-D ..przez miesiąć przybrała jedynie 200g:/... no ale b. duzo sie rusza..chodzi..więc pewnie dlatego:confused:

Mikołaj też koło 10kg i w sumie nie wiem jakim cudem, bo ja mam wrażenie, że on cały czas je! Choć wiem, przecież w miejscu nie usiedzi! Nawet na rękasz spokojny nie jest, tylko się wyrywa i już gdzieś chcę pędzić:-)

reklama
No spore te nasze maluchy:-)
Marcinek zaniża średnią... Waga 8600, wzrost 71... Ale wyrysowałam sobie ostatnio wykresy, jak przybierał na wadze i jak rósł i wyszło, że od początku bardzo równomiernie. A że jest cały czas na tym 10 centylu, to nie szkodzi. Źle by było dopiero wtedy, gdyby np. gwałtownie spadał lub wskakiwał na dużo wyższe centyle... Tak w każdym razie twierdzi nasza pediatra:-)

Do góry