reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga Naszych dzieci

reklama
Marysia ma 10 miesiecy i wazy 8kg i ma 73cm wzrostu:tak::tak::tak:i narescie przybiera na wadze jakos w tym miesiacu bylo pol kg:szok::rofl2::rofl2::rofl2:

Maja wysoka dziewuszka bedzie:-D:-D:-D

Witam mamusie.jestem tu nowa.Moja córcia Julka urodziła się 21 maja 09.Jest wcześniakiem, ważyła 2.100 i mierzyła 48cm. w tej chwil ma 9miesięcy i 17 dni, po ostatniej wizycie kontrolnej która była tydzień temu julka ma 9.100 i 71cm. napiszcie mi czy to dobra waga i wzrost??

Witam mamusie.jestem tu nowa.Moja córcia Julka urodziła się 21 maja 09.Jest wcześniakiem, ważyła 2.100 i mierzyła 48cm. w tej chwil ma 9miesięcy i 17 dni, po ostatniej wizycie kontrolnej która była tydzień temu julka ma 9.100 i 71cm. napiszcie mi czy to dobra waga i wzrost??

bardzo ładnie się Julka rozwija.. a jak masz obawy, to siatka centylowa rozwieje Twoje wątpliwości!
Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

edit:
zapomniałam o najważniejszym
Iza Mirka 9 miesięcy i 13 dni
waga 10,16 kg
wzrost: 75 cm

Moj Leoś 25 marca skonczy 10 miesiecy i wazy 8,390 mam nadzieje ze nie jest zle ale a to jest dlugi kupije mu ciuchy na dzieci 12-18 miesiecy bo na dlugosc sa idealne

No i cóż moge powiedziec,coraz bardziej sie martwie...
Wiktoria 9,5 mies wzrost 70cm waga 6180.:-(
W przyszłym tyg czeka mała badanie krwii pod względem tarczycy,bo ta jej waga to jedna wielka zagadka.Mam nadzieje,że bedzie wszytsko ok i poprostu taki jej urok,ale mam ogromne obawy, że coś nie tak skoro tak malutko waży.Dodam że przez mies przybrała tylko 180 gr.A ile wasze pociechy przybierają w ciągu mies?

reklama
Do góry