reklama
pediatra zmierzyłaconfi
ja witaminkę podaję nadal do ukończenia przez mała roczku..a ciemiączko to ma ale nie wiem jakie..jak Tyś to zmierzyła
dzięki za odpowiedź, ja też podaję ale zastanawiałam się jak jest u Was...
slonkoonline
Mama Juleczki
Jula majac rowno 8 miesiecy wazy 9 kg. Mierzy napewno 74 lub tez nieco wiecej. Orientuje sie po rozmiarach ubranek.
Confi Jula ma podobno bardzo male ciemiaczko. Dowiedzialam sie dzis na badaniu USG. Pani Dr nie wiele widziala, ale to co zobaczyla nie budzilo niepokoju, wiec znaczy, ze jest Ok. My wit.D tak prawde mowic podajemy wtedy kiedy nam sie przypomina o tym. Znaczy nie znowu tak rzadko, ale nie jest to regulane codzienne podawanie. Podajemy, bo Julka jest ogolnie na cycku jeszcze, wiec wg wskazan Dr trzeba do konca karmienia piersia podawac. Dostaje czasem na noc Bebiko "Smaczny Sen", ale to nie jest ilosc zaspokajajaca zapotrzebowanie.
Confi Jula ma podobno bardzo male ciemiaczko. Dowiedzialam sie dzis na badaniu USG. Pani Dr nie wiele widziala, ale to co zobaczyla nie budzilo niepokoju, wiec znaczy, ze jest Ok. My wit.D tak prawde mowic podajemy wtedy kiedy nam sie przypomina o tym. Znaczy nie znowu tak rzadko, ale nie jest to regulane codzienne podawanie. Podajemy, bo Julka jest ogolnie na cycku jeszcze, wiec wg wskazan Dr trzeba do konca karmienia piersia podawac. Dostaje czasem na noc Bebiko "Smaczny Sen", ale to nie jest ilosc zaspokajajaca zapotrzebowanie.
Ostatnia edycja:
Confi....moja małama ciemiączko już zrośnięte...ale szwy czaszki jeszcze nie...ja podaje witaminke tak co drugi dzień,czasem nawet zapomnepowiedzcie dziewczyny, jakie wasze maluchy mają ciemiączka? Czy jeszcze mają? Damiś ma 1,5 na 1,5...czyli sporo mniejsze już. Czy podajecie dalej wit D?
nina2003
Mama Julianka i Łucji
U nas też duże ciemiączko ( a było bardzo duże) i 2 krople wit D juz od listopada podajemy wg zaleceń pediatry.
reklama