reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

to ja też napiszę ja ogólnie startowałam od wagi 69 teraz na ostatniej wizycie miałam już 71,5 czyli już troche do przodu a wy wszystkie tu chudzinki jesteście wiecie ja to się martwię jak mi waga na końcu pokaże ponad 80kg i wtedy będzie ciężko wrócić a najmniej to wogóle ważyłam 64kg i to przed samym ślubem tak schudłam a teraz to już moż na tylko pomarzyć...

reklama
U mnie już +3 a to tylko brzuch i biust,
wszędzie indziej wręcz schudłam.
Ale brzuch mam ogromny, muszę w końcu zdjęcie zrobić.

A ja nby wg mojej nic nie przytyłam a wg ginki to 2 kg ale moja waga waży dobrze bo wszyscy się na niej ważą i potwierdzają a ta u ginki taka stara jakaś. Bo wróciłam z wizyty i waga stoi , w sumie ważyła mnie po sutym obiedzie i w ciuchach a ubieram się na warstwy to mogło być z 2 kg :) Ja w każdym razie lecę wg mojej i widzę że jest na razie ok.

Ejj dziewczyny nie przesadzajcie -bez załamywania się- przecież to nie zależy od samej wagi-najważniejszy jest BMI- ja mam 22 także do chudzinek wcale nie należę,ale się tym nie przejmuję. Miałam okresy kiedy wazyłam mniej,ale wtedy wyglądałam jakos niezdrowo i wszyscy mi to mówili,że jestem za chuda choć BMI miałam 20. Te z BMI 19.5 czy 20 to nawet powinny przytyć więcej dla dobra dzidziusia -głowy do góry :o)
Kerna w 15 tygodniu przy Twojej wadze startowej waga 63,3 to minimum jaki powinnaś mieć w 15 tygodniu także nie ma co się martwić:tak:

reklama
A ja mam takie pytanie: jak to jest z tym tyciem w ciaży, czy to z powodu apetytu i jedzenia w nadmiernych ilosciach sie tyje czy poprostu organizm sam reaguje automatycznie i robi "zapasy". Bo mi waga ciagle stoi a wiecej jem, mam ogromny apetyt i nic. Mój organizm reaguje na jedzenie dokładnie tak jak sprzed ciązy. Jak sie przez cały dzien najem to wieczorem pół kg do przodu a rano pół do tyłu. Masakra dla mnie bo ja za szczupła jestm.Kiedy bede tyła?Niedługo w jakąs depresje popadne z tego powodu.

Do góry