reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

NA WCZORAJSZEJ WIZYCIE OKAZAŁO SIE ZE MAM JUZ 8 KG NA PLUSIE I JESTEM Z TEGO POWODU PRZERAŻONA:szok: MI SIE OGÓLNIE WYDAJE ZE JA SPECJALNIE DUŻO NIE JEM,ALE ZA TO SŁODYCZE MOGŁABYM POCHŁANIAĆ I NAPEWNO TO MNIE GUBI:tak:
DLATEGO TEZ POSTANOWIŁAM ZE KONIEC PĄZKÓW DROZDŻÓWEK I MNÓSTWA BATONIKÓW,I ZOBACZYMI ILE BEDZIE NA PLUSIE NA KOLEJNEJ WIZYCIE:tak:

reklama
mi po dzisiejszej wizycie 7 kg, od ostatniej wizyty 3 tyg temu przybyło 3 kg, lekarz kazał wystrzegać się słodkosci,
karolinka84 mi tez sie zdaje ze w sumie normalnie jem, a tu az 3kg plus, teraz bedzie kontrola a ale znając życie im bardziej bede chciała sie kontrolować tym wiekszy apetyt bede miała wrrrrrrr

Karolina powiem Ci szczerze ze slodycze plus paczki bardzo gubia
ja w tej ciazy troszke pilnuje sie ze slodyczami ze wzgledu na to ze cukier na czczo mam wysoki,i musze poczekac zobaczyc co mi po glukozie wyjdzie
ale w poprzedniej ciazy wlasnie przez batoniki ze 2 kg wiecej potem wazylam

Dla mnie rozmowy na temat wagi są bardzo stresujące! Nie ma w domu wagi, wiec stres przeżywam 1 w miesiącu. W 1 ciąży przytyłam 20kg. Ale jestem wysoka i szczupła, przeważnie z niedowagą. Pół roku po ciąży już wróciłam do dawnej sylwetki. Może i teraz tak bedzie?!!

ja 5 kg. do przodu ale odkąd dostałam eutyrox- czyli od 3 tyg. 0....czyli jakby nie było gdyby lekarz nie zadziałał to pewnie już z 10 bym miała, na razie 5kg.ale to i tak dużo, bo ja startowałam z 65kg.przy 164cm.wzrostu, więc jak poczytałaa wczoraj, ile wy ważycie, to poszłam sobie lody zjeść, żeby już nie myśleć o tym;)

A co to jest ten eutyrox? Bo wcale nie wiem!

... mi tez sie zdaje ze w sumie normalnie jem, a tu az 3kg plus, teraz bedzie kontrola a ale znając życie im bardziej bede chciała sie kontrolować tym wiekszy apetyt bede miała wrrrrrrr
dokładnie:dry:im bardziej myślę o diecie tym więcej wciągam chyba ze stresu:baffled: wczoraj w miarę dobrze mi szło a tu na wieczór ze złości zjadłam dwie bułki, princessę i calusieńką czekoladę:szok::-:)crazy:

Ja dalej +4 kg (20tc+1). Waga od której startowałam - po świętach 52.2 - teraz 56.3. Strasznie się obawiam tych przybywających kilogramów... :( Wiem, że to głupie ;P

Tak dorotko masz rację słodycze gubią i dlatego też postanowiłam ograniczyć ilość spożywanych słodkości,zobaczymy czy mie sie uda,:)

reklama
no ja dziś z rana na wagę stanęłam ale na szczęście przez tydzień nic nie przybrałam :)
No i tez staram się ograniczać słodkie a zazwyczaj po południu po obiadku mam niezmierną na słodkości ochotę ale kończę np na pasku czekolady a nie na tabliczce ;) Bo z synem w ciąży t tak jak Karolina84 pączusie, grzebienie, eklerki, czekolady, lody itp, normalnie chora na słodkie byłam i tyłam szybko i w sumie chyba więcej mnie było niz mego brzucha ;)
Generalnie teraz ćwiczę silną wolę bo jeść się chce ale to głównie teraz przy brzydkiej pogodzie, bo człek z nudów myśli o jedzeniu ;)

Do góry