reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

NA WCZORAJSZEJ WIZYCIE OKAZAŁO SIE ZE MAM JUZ 8 KG NA PLUSIE I JESTEM Z TEGO POWODU PRZERAŻONA:szok: MI SIE OGÓLNIE WYDAJE ZE JA SPECJALNIE DUŻO NIE JEM,ALE ZA TO SŁODYCZE MOGŁABYM POCHŁANIAĆ I NAPEWNO TO MNIE GUBI:tak:
DLATEGO TEZ POSTANOWIŁAM ZE KONIEC PĄZKÓW DROZDŻÓWEK I MNÓSTWA BATONIKÓW,I ZOBACZYMI ILE BEDZIE NA PLUSIE NA KOLEJNEJ WIZYCIE:tak:

reklama
mi po dzisiejszej wizycie 7 kg, od ostatniej wizyty 3 tyg temu przybyło 3 kg, lekarz kazał wystrzegać się słodkosci,
karolinka84 mi tez sie zdaje ze w sumie normalnie jem, a tu az 3kg plus, teraz bedzie kontrola a ale znając życie im bardziej bede chciała sie kontrolować tym wiekszy apetyt bede miała wrrrrrrr

Karolina powiem Ci szczerze ze slodycze plus paczki bardzo gubia
ja w tej ciazy troszke pilnuje sie ze slodyczami ze wzgledu na to ze cukier na czczo mam wysoki,i musze poczekac zobaczyc co mi po glukozie wyjdzie
ale w poprzedniej ciazy wlasnie przez batoniki ze 2 kg wiecej potem wazylam

Dla mnie rozmowy na temat wagi są bardzo stresujące! Nie ma w domu wagi, wiec stres przeżywam 1 w miesiącu. W 1 ciąży przytyłam 20kg. Ale jestem wysoka i szczupła, przeważnie z niedowagą. Pół roku po ciąży już wróciłam do dawnej sylwetki. Może i teraz tak bedzie?!!

ja 5 kg. do przodu ale odkąd dostałam eutyrox- czyli od 3 tyg. 0....czyli jakby nie było gdyby lekarz nie zadziałał to pewnie już z 10 bym miała, na razie 5kg.ale to i tak dużo, bo ja startowałam z 65kg.przy 164cm.wzrostu, więc jak poczytałaa wczoraj, ile wy ważycie, to poszłam sobie lody zjeść, żeby już nie myśleć o tym;)

A co to jest ten eutyrox? Bo wcale nie wiem!

... mi tez sie zdaje ze w sumie normalnie jem, a tu az 3kg plus, teraz bedzie kontrola a ale znając życie im bardziej bede chciała sie kontrolować tym wiekszy apetyt bede miała wrrrrrrr
dokładnie:dry:im bardziej myślę o diecie tym więcej wciągam chyba ze stresu:baffled: wczoraj w miarę dobrze mi szło a tu na wieczór ze złości zjadłam dwie bułki, princessę i calusieńką czekoladę:szok::-:)crazy:

Ja dalej +4 kg (20tc+1). Waga od której startowałam - po świętach 52.2 - teraz 56.3. Strasznie się obawiam tych przybywających kilogramów... :( Wiem, że to głupie ;P

Tak dorotko masz rację słodycze gubią i dlatego też postanowiłam ograniczyć ilość spożywanych słodkości,zobaczymy czy mie sie uda,:)

reklama
no ja dziś z rana na wagę stanęłam ale na szczęście przez tydzień nic nie przybrałam :)
No i tez staram się ograniczać słodkie a zazwyczaj po południu po obiadku mam niezmierną na słodkości ochotę ale kończę np na pasku czekolady a nie na tabliczce ;) Bo z synem w ciąży t tak jak Karolina84 pączusie, grzebienie, eklerki, czekolady, lody itp, normalnie chora na słodkie byłam i tyłam szybko i w sumie chyba więcej mnie było niz mego brzucha ;)
Generalnie teraz ćwiczę silną wolę bo jeść się chce ale to głównie teraz przy brzydkiej pogodzie, bo człek z nudów myśli o jedzeniu ;)

Do góry