reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

Nie no dochodzą jeszcze wody płodowe, łożysko i sama macica jest większa-a to wszystko też swoje waży;-)

Dokładnie :-)Dochodzi jeszcze krew krążąca w większej objętości, zbierająca się woda i zapasik tłuszczyku, żeby hormony mogły dobrze funkcjonować. Bo hormony beż tłuszczu mają problem ( stąd np brak miesiączki u anorektyczek).
Moje piersi chyba ważą najwięcej z mojego całego obecnego przyrostu- spokojnie po 2 kg każda:szok: Bolą jak diabli, bez stanika ani rusz.
Waże już 65 kg, normalnie załamka. To już około 4 kg na plusie. Ale fakt to już środek 5 miesiąca. Duzy przyrost wagi następuje właśnie w II trymestrze. Oby nie za duży:sorry2:

Podaję link prawidłowych przyrostów wagi i co i ile waży w ciąży
Waga w ciąży

reklama
No u mnie jak pisałam na wątku głównym przez 5 tygodni mam już 4 kg więcej....ginka mówi ze to zbyt szybkie tempo tycia i mam się hamować....a mi tak wszystko smakuje!!!!!!!Moja waga teraz to 62 kg.........

Na końcu ciąży tyłam najbardziej i tak jest z reguły bo dzidzia wtedy najwięcej na wadze przybiera.
Kobietki moje kochane jak czytam ile wy przytyłyście to mi sie słabo robi bo ja to już potwór jestem. 10kg do przodu. I nadal tyje a to dopiero 23tydzień :baffled:
W pierwszej tak nie było. Tyle to ja przez całą ciążę przytyłam.

reklama
Kurcze mnie się też wydaje,ze najbardziej w 3 trymestrez-a to wbrew temu co piszą w poradnikach. A może było tak,że to w 2 było wagowo, tylko że brzusio się powiększał najszybciej i tak mi się wydawało bo robiłam się największa a nie koniecznie przyrost wagi był najwiekszy hmmmm :rofl2:

Do góry