reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

Nie no dochodzą jeszcze wody płodowe, łożysko i sama macica jest większa-a to wszystko też swoje waży;-)

Dokładnie :-)Dochodzi jeszcze krew krążąca w większej objętości, zbierająca się woda i zapasik tłuszczyku, żeby hormony mogły dobrze funkcjonować. Bo hormony beż tłuszczu mają problem ( stąd np brak miesiączki u anorektyczek).
Moje piersi chyba ważą najwięcej z mojego całego obecnego przyrostu- spokojnie po 2 kg każda:szok: Bolą jak diabli, bez stanika ani rusz.
Waże już 65 kg, normalnie załamka. To już około 4 kg na plusie. Ale fakt to już środek 5 miesiąca. Duzy przyrost wagi następuje właśnie w II trymestrze. Oby nie za duży:sorry2:

Podaję link prawidłowych przyrostów wagi i co i ile waży w ciąży
Waga w ciąży

reklama
No u mnie jak pisałam na wątku głównym przez 5 tygodni mam już 4 kg więcej....ginka mówi ze to zbyt szybkie tempo tycia i mam się hamować....a mi tak wszystko smakuje!!!!!!!Moja waga teraz to 62 kg.........

Na końcu ciąży tyłam najbardziej i tak jest z reguły bo dzidzia wtedy najwięcej na wadze przybiera.
Kobietki moje kochane jak czytam ile wy przytyłyście to mi sie słabo robi bo ja to już potwór jestem. 10kg do przodu. I nadal tyje a to dopiero 23tydzień :baffled:
W pierwszej tak nie było. Tyle to ja przez całą ciążę przytyłam.

reklama
Kurcze mnie się też wydaje,ze najbardziej w 3 trymestrez-a to wbrew temu co piszą w poradnikach. A może było tak,że to w 2 było wagowo, tylko że brzusio się powiększał najszybciej i tak mi się wydawało bo robiłam się największa a nie koniecznie przyrost wagi był najwiekszy hmmmm :rofl2:

Do góry