reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

reklama
Ja jestem zaskoczona swoją wagą, ale cóż we wrześniu będe poprostu małą kulką:-) Waże 57kg, no bez ciuchów to z 56.5kg, wiec przybyło mi prawie 5 kg a Jasiek waży niecałe 0.5 kg, wiec te wszystkie pozostałe kilogramy mam chyba w cyckach i w brzuchu, bo w spodnie sie mieszcze tylko nie dam rady sie dopiąć:-D

dziewczyny ja mam mały brzuch ale spodni nie założę (jeansów) bo mi tak w d...pe poszło....:szok: uda i biodra jak Matka Polka po 8 dzieci...masakra...a na wadze 3 kg na plusie..no ja do lata to krzesła pod siebie nie będę potrzebowała:-D:-D:-D

na dzień dzisiejszy przez 5 tygodni ani grama, ogółem 1 kg na plus.
Oj Gaja teraz na L4 bez stresów z powodu szefów jedzonko bedzie smakowało :) przynajmniej u mnie tak jest...brak bieganiny w firmie i już mam na wszystko ochotę a i czas pozwala mi na przygotowanie różnych smakołyków....a potem strach na wagę wejść :)

lilu tylko generalnie ja mam rzadko takie zachciewajki i że więcej zjem, zazwyczaj wsio na żołądku mi stoi :/ Ale wiem, że przybiorę bo to niestety niemożliwe żeby nic nie przytyć :) Także z czasem będzie mnie więcej :)

lilu tylko generalnie ja mam rzadko takie zachciewajki i że więcej zjem, zazwyczaj wsio na żołądku mi stoi :/ Ale wiem, że przybiorę bo to niestety niemożliwe żeby nic nie przytyć :) Także z czasem będzie mnie więcej :)
to masz fajnie ja jak skończe pałaszować jedną "zachciewajke" to już myślę o następnej.....przed chwilą weszłam na wagę...już wiem że jutro nie dam na nic się skusić...normalnie nie wierzę ze tak sobie pozwalam...mnie już jest więcej:(

19t+1 na plusie 4 kg. - załamałam się :( Dobrze, że chociaż w swoje ciuchy się dalej mieszczę, ale czuję, że już niedługo :D

Ja zaczynałam od wagi 62 kg przy wzroście 172 cm. Teraz w 21 tygodniu 1 kg na plusie. Zapewne spowodowane jest to tym, że na początku do 12 tygodnia wymiotowałam w zasadzie non stop:(. Teraz na szczęście już jest ok. Jedyne wyrzeczenie jakie sobie zapowiedziałam i póki co skutecznie się z niego wywiązuje od 19 tygodnia ciąży to nie jedzenie słodyczy. A wszystko przez to, że pochłaniałam ich ogromne ilości aż nie zaczeli się wszyscy na mnie wydzierać, że doprowadze się do cukrzycy ciążowej albo jeszcze gorzej, że moje maleństwo zostanie obdarowane cukrzycą na całe życie.
Tak więc się zawzięłam i powiedziałam dość.

reklama
Ja jestem zaskoczona swoją wagą, ale cóż we wrześniu będe poprostu małą kulką:-) Waże 57kg, no bez ciuchów to z 56.5kg, wiec przybyło mi prawie 5 kg a Jasiek waży niecałe 0.5 kg, wiec te wszystkie pozostałe kilogramy mam chyba w cyckach i w brzuchu, bo w spodnie sie mieszcze tylko nie dam rady sie dopiąć:-D
Nie no dochodzą jeszcze wody płodowe, łożysko i sama macica jest większa-a to wszystko też swoje waży;-)

Do góry