reklama
agulek80
Fanka BB :)
No i po szczepieniu, Marcin waży 10,5 kg i ma 77 cm :-)
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
o kurka, my jak bylysmy na szczepieniu jak Sara miala rok i 2 tygodnie, to mierzyla 76cm a wazyla 8,2kg :/
Madzia_83
Martuśka nie martw się mój Jasiek był ważony i mierzony jak miał rok i tydzeń to też miał 76cm i ważył 8kg; u nas też problem z wagą Jasio od marca do czerwca praktycznie nic nie przybrał na wadzę, ale rósł okazało się że ma za mało żelaza, potem od czerwca przytył 1,2kg i żelazo się podwoiło ale jeszcze trochę brakuję do normy, więc przez 8 tyg Jasio ma pić syrop, bo wczesniej pił takie żelazo rozpuszczane w wodzie i potem znów morfologia.
Misssi
Czaruś: 83 cm (mierzony na boso przy ścianie ) waga 12 ale wątpie czy dokładnie bo nie usiedział spokojnie na wadze ;-)
Madzia_83, mój Jasiek też ma niskie żelazo. Pediatra powiedział, że poczekamy 3 tygodnie i znowu zrobimy morfologię. Oczywiście mam próbować uzupełnić niedobór dietą, z czym ciężko mi idzie, bo mały grymasi. Karmię go nadal piersią, oczywiście nie jest to już jego główne źródło pokarmu, ale chyba wciąż ulubione
Madzia, mam pytanie co do żelaza, twojemu Jasiowi nic się nie stało z ząbkami? Bo dzieciak koleżanki brał żelazo i ma teraz zęby w strasznym stanie, szarobure i bardzo dziurawe. Ona twierdzi, że to po żelazie właśnie.
Madzia, mam pytanie co do żelaza, twojemu Jasiowi nic się nie stało z ząbkami? Bo dzieciak koleżanki brał żelazo i ma teraz zęby w strasznym stanie, szarobure i bardzo dziurawe. Ona twierdzi, że to po żelazie właśnie.
Madzia_83
Dorciana u nas by chyba sama dieta nie wystarczyła bo Jasio miał 1/3 tej dolnej granicy, teraz już ma 2/3. Jak Jasio pił to pierwsze żelazo (taki proszek rozpuszczany w wodzie) to nie miał jeszcze ząbków, tzn dopiero wychodził mu pierwszy, więc nie było problemu, pani w aptece powiedziala że jak dziecko ma ząbki to ma pić przez słomke, a teraz mamy taki syrop i staramy sie tak Jasiowi go dawać żeby odrazu go połknął, pije go już ponad 2 tyg i ząbki narazie są białe. Też staramy sie jeść więcej rzeczy z żelazem, do zupki wrzucam Jasiowi sporo szpinaku, natki z pietruszki i żółtko
reklama
aneczka852
No u nas jak synek miał rok i 3 tygodnie to ważył 11,800 ale miał 89 cm mały wielki człowieczek
Podziel się: