reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

reklama
Mojej Zuzce często dają 3 lata:-) Jest długa, akurat wczoraj mąż ją mierzył i ma ok 91cm i waży ok 14kg. Nie jest absolutnie tłuścioszkiem, tylko ma takie ubite ciałko:tak: Na dowód, że nie jest grubaskiem dodałam fotkę w wątku zdjęciowym;-)
Dodam jeszcze tylko, że młoda jest wcześniakiem, waga wypisowa- 2500:)

Ostatnia edycja:
Przewaznie tak jest, ze gdy dziecko rodzi sie z mala waga to pozniej "nadrabia". W niedziele spotkalam sie z kuzynem, ktory ma syna o miesiac starszego niz moj maly. Tamten urodzil sie 3200 a moj kilo wiecej. No i teraz obaj sa rowni wzrostowo, ale widac, ze moj przy tamtym to szczypior.

Neftis, karmilas mala piersia?

Adaś nadal ok 13 kg (waga skacze między 12,5 a 12,8) a wzrostu nie wiem ile ma ale ciuszki nosi na 92, 98 i 104 z przxewagą tych 98-104 cm.

Hej dziewczyny. :-)
Cóż ostatni raz byłam tu kawał czasu temu, cóż czas to nie jest towar którego mam w dostatku.;-)
Wpadam z takim pytaniem.
Moja Tosia ma teraz 89 cm wzrostu i waży 10,5 kg.
Je ładnie i nie powinna być chyba taka lekka...
Lekarz zlecił nam badania ale może są inne dzieci z podobnymi wymiarami?
Może nie muszę się aż tak martwić?
W sumie ja i mąż w dzieciństwie też byliśmy chudzielcami...

reklama
Moja laurka ma 91 cm i wazy 11,5kg.wiec podobnie.jest dluga i chuda -jak mamusia:-)
Jest bardzo aktywna -nawet ostatnio dobrze je ale szybko spala.a sily toskubana ma duzo.wyobraz sobie ze wisiala ostatnio na drabince-trzymajac sie dwoma rekami,a potem nie stajac wcale wisiala dalej tylko na jednej rece:-)
a na bilansie dwulataka( w niemczech)pani doktor nie miala zastrzezen do jej wagi.

Do góry