reklama
R
RiSiA
Gość
ja: 58 kg smyk 9 kg... nie potroi wagi urodzeniowej przed roczkiem... wiec pewnie znowu bedzie jazda
koralowa
Mama swego synka
My tez nie potroimy. I sie juz tym nie przejmuje. Ten typ tak ma.
roseann, niby teoretycznie do pol roczku dziecko ma podwoic a do roczku potroic mase urodzeniowa. Ale to sucha teoria, bo ile dzieci tyle typow. Moj duzy sie urodzil, ale niejadek z niego i slabo przybiera. Najwazniejsze, ze przybiera to raz, a dwa to trzeba wziac pod uwage stosunek masy do wzrostu. Jesli dziecko jest w masie na 50 centylu i na tym samym centylu zwrostowo to znaczy, ze maluch jest proporcjonlany i nie ma sie czym przejmowac. Poza tym od 3 centyla w gore to norma. Ponizej juz nalezy sie martwic i dzialac.
roseann, niby teoretycznie do pol roczku dziecko ma podwoic a do roczku potroic mase urodzeniowa. Ale to sucha teoria, bo ile dzieci tyle typow. Moj duzy sie urodzil, ale niejadek z niego i slabo przybiera. Najwazniejsze, ze przybiera to raz, a dwa to trzeba wziac pod uwage stosunek masy do wzrostu. Jesli dziecko jest w masie na 50 centylu i na tym samym centylu zwrostowo to znaczy, ze maluch jest proporcjonlany i nie ma sie czym przejmowac. Poza tym od 3 centyla w gore to norma. Ponizej juz nalezy sie martwic i dzialac.
Madzia_83
Fanka BB :)
My pewnie na roczek też nie potroimy wagi urodzeniowej na pół roczku się udało Jaś ważył 6,6kg a jak się urodził to 3270g więc na roczek powinien ważyć niecałe 10kg. Teraz jest ok 8kg. Tylko Jasiu ma super przemiane materi bo je sporo, ale z 3 razy w ciągu dnia się załatwia
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
roseann, nie ty jedna. Ja mam identycznie. Do wagi sprzed ciazy daaaaleko, a do wymazonej jeszcze dalej....
Maly? ZNow kiepsko przybiera. 74,5 cm wzrostu, 9160g (z czwartku), ale 25 centyl i z wzrostu i z wagi, wiec proporcjonalny.
moja jeszcze mniejsza.A lekarka mówi,że OK,taka uroda.
ja: 58 kg smyk 9 kg... nie potroi wagi urodzeniowej przed roczkiem... wiec pewnie znowu bedzie jazda
Moja też nie potroi,nie ma szans.Powinna w takim razie ważyć ponad 11 kilo,a ma 8.700
Racja!.. Jak widać każdy dzieciaczek jest inny i nie ma co porównywać
agulek80
Marcinowi wczoraj waga wskazała równe 10 kg :-) też nie potroi wagi urodzeniowej ale ja się tym nie martwię, bo wygląda ładnie :-) dobrze je no i ma dobrą przemianę materii ;-)
reklama
Cosya
Cześć Kobietki :-)
Mikołaj ma 11 miesięcy, wzrost 80cm i wagę 11,3kg. Jest długi i nabity, myślę, że to potrajanie wagi było normą wiele lat temu, jak dzieci ważyły średnio 3kg, teraz już nie powinno, bo w takim razie Mikołaj powinien ważyć prawie 14 kg :-) a w miesiąc na pewno do tego nie dojdzie, od 2 miesięcy waga u niego niezmienna.
Mikołaj ma 11 miesięcy, wzrost 80cm i wagę 11,3kg. Jest długi i nabity, myślę, że to potrajanie wagi było normą wiele lat temu, jak dzieci ważyły średnio 3kg, teraz już nie powinno, bo w takim razie Mikołaj powinien ważyć prawie 14 kg :-) a w miesiąc na pewno do tego nie dojdzie, od 2 miesięcy waga u niego niezmienna.
Podziel się: