reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

Agulek, nie waz malego na wadze domowej, bo ona przeklamuje. Moja u malego odjela az pol kilo... A mi za to w stosunku do analogowej dodaje pare kilo. :p Maluszki wazy sie na specjalnej wadze dla noworodkow.

Koralowa, wiem że noworodki waży się na specjalnych wagach ale nie będę latać do przychodni po to żeby zważyć Małego. A ostatnio porównywałam wynik z "przychodniowym" i był zgodny. Oczywiście nie kładę samego Małego na wadze, najpierw waży się mój M, potem bierze Marcina i waży się ponownie:-)
To jaką Ty masz wagę, która dodaje parę kilo?? Moja waga jest ok :-)

reklama
Miłoszka ważyliśmy w tamtym tygodniu - było 5350g (waga urodzeniowa 3kg) :-)
u mnie mniej niż przed ciążą jakieś 2-3 kg więc całkiem miło mi się zrobiło ;-) aczkolwiek jeszcze powinnam się zabrać za ćwiczenia mięśni brzucha co by zlikwidować ten wałeczek z przodu - wkurza mnie :-/ Jakieś ćwiczenia fajne polecacie?

A ja 5 kg w dół, a mój synek waży 8900 g (urodzeniowa 3200g) na szczęscie je coraz rzadziej i 1 x w nocy:)))
wow, ale Alanek waży! :-) A Tobie gratuluję 5 kg w dół.

Mi zostało po ciąży jakieś 3 kg i może już zostać :-) Nie odchudzałam się, ale dieta mamy karmiącej sprawiła że straciłam kg. Synuś ważył 4700 jakieś 3 tyg. temu, a teraz jestem bardzo ciekawa ile waży, ale dowiem się dopiero na szczepieniu 24 XI.

A my nie wimey ile teraz Alek wazy osttnio przy szczepieniu wazył 5300 ale to było miesiac temu.... za dwa tyg nastepne wiec sie dowiemy:) U mnie waga spada dosc powoli, ciazy zostało mi juz tylko 2 kg na plus a nie karmie piersia i nie stosuje zadnej diety wiec chyba nie jest zle:)

Kurcze jak czytam Wasze wypowiedzi to aż się martwię. Moja malutka ma 3 miesiące i 3 dni i przy wadze urodzeniowej 3700 teraz waży 5800. Tak trochę malutko w porównaniu do Waszych dzieciaczków. A jeśli chodzi o mnie to zostało mi jeszcze 8 kilo :zawstydzona/y: tylko, że w ciąży przytyłam 25

Kurcze jak czytam Wasze wypowiedzi to aż się martwię. Moja malutka ma 3 miesiące i 3 dni i przy wadze urodzeniowej 3700 teraz waży 5800. Tak trochę malutko w porównaniu do Waszych dzieciaczków. A jeśli chodzi o mnie to zostało mi jeszcze 8 kilo :zawstydzona/y: tylko, że w ciąży przytyłam 25
nie martw się, pewnie wszystko jest ok :-) niektóre dzieciaczki ważą mniej inne więcej. Ja też przytyłam 25 kg i zostało mi prawie 4 kg więc już z górki ;-)

Byliśmy wczoraj u pediatry i Adas waży 6900 (waga urodzeniowa 3670) mając 2,5 miesiąca :-) Klocek z niego malutki :-) A ja nadal w miejscu czyli jakieś 4 kg do zrzucenia.

reklama
Do góry