reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

Dziewczynki winą małego spadku wagi nawet przy karmieniu jest prolaktyna...niestety to ona powoduje zatrzymanie wody i w ogóle utrudnia spalanie kalorii.....
No lwasnie slyszalam o tym. Moja mama non stop mi powtarza, ze jak przestane karmic piersia, to waga piorunem mi zleci... Zobaczymy. :p

Wróciłyśmy ze szczepienia. Jak dla mnie to katorga, prawie płakałam razem z Zuzką;( Bidulka maleńka, nigdy nie wyje tak głośno jak przy szczepieniu:(
Mała waży 5900 (waga urodzeniowa 2690, pani dr powiedziała, że pięknie przybiera), a ja z 16kg ciążowych mam jeszcze 4-5kg do zrzucenia.
Neftis, mialam dzis to samo. Jak mi sie maly tak strasznie rozplakal to plakalm razem z nim. Ledwo sama sie powstrzymalam. :(

Nasz milusinki wazy 5570g (w.u. 4240). Ja - lepiej nie powiem. :p

reklama
Masakra...staję na wagę, w tu tylko 300 g mniej niż przed tygodniem :-( do zrzucenia zostało mi min 5,3 kg..a mam z czego...przytyłam w ciąży 25 kg, a i przed wpadło mi parę kg na zimę;-) niestety teraz też idzie na zimę:-( najgorszy jest ten brzuch:-(mój maluch nei wiem ile waży ale widzę, że rośnie:-)

Ja też sporo przytyłam, jak skończyłam karmić Basię-także teraz wiem, ze najlepiej teraz zbić zbędne kg, bo później waga pójdzie do góry:sorry:

No i mi sie przytylo... :/

Dziewczyny, a co do DUKANA... Kupilam sobie jego ksiazki. Troche poczytalam i Dukan sam pisal, ze jego diety w czasie kramienia piersia stosowac nie mozna!!! Ew. faze 3 i tez jedzac pelnotlusty nabial a nie chudy, jedzac 2 owoce w ciagu dnia a nie 1 i nie robiac proteinowego czwartku! Inazej moze to miec negatywne konsekwencje w rozwoju dziecka!

Jupi....moja waga spadła o 1,3 kg:happy2: jestem coraz bliższa celu...no i już mogę się na siebie patrzeć w lustrze;-)a mój Skarb wg elektronicznej wagi domowej waży prawie 6 kg:-)

reklama
Jupi....moja waga spadła o 1,3 kg:happy2: jestem coraz bliższa celu...no i już mogę się na siebie patrzeć w lustrze;-)a mój Skarb wg elektronicznej wagi domowej waży prawie 6 kg:-)

Agulek, nie waz malego na wadze domowej, bo ona przeklamuje. Moja u malego odjela az pol kilo... A mi za to w stosunku do analogowej dodaje pare kilo. :p Maluszki wazy sie na specjalnej wadze dla noworodkow.

Do góry