reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

Zuzka 6200
A u mnie ciągle 4kg do zrzucenia ale nie martwię się tym wcale, zgubię jak mała zacznie raczkować i chodzic, a ja będę za nią latać:tak: Ale ponoć i tak nieźle wyglądam;-)

reklama
Marcin ok 6,1 kg a mi zostało 3 kg :-) Dziś Teściowa była mile zaskoczona, moim osiągnięniem;-) w sumie jeszcze nie minęło 3 m-ce od porodu, a w ciąży sporo przytyłam:zawstydzona/y: Wczoraj Mężuś, po chwilowej obserwacji mojego ciała w bieliźnie, powiedział, że już wyglądam ładnie :-)oczywiście wspiera mnie w moich planach schudnięcia jeszcze ok 7 kg:-)zobaczymy jak mi pójdzie;-)

wow, pieknie rosna wasze szkrabiki

moja mała ma 5700 i około 60cm
moja waga:/ tajemnica narodowa, ale już 20 kg mniej od najwiekszej ciazowej wagi:)

Gratuluję Maleństwom przybierania a Mamusiom tracenia kilogramów.
Dzisiaj zaczynam dietę białkową. Na razie jest ok. Ale dłuuuuuuuuga droga do wymarzonej wagi. Trzymajcie kciuki.

Mój Cezary waży dziś 7300, a ja hmm.. 10 razy tyle.
Trzymam kciuki weroneczka, ja nie mam nerwów na diety, licze że sadło samo się gdzieś stopi

weroneczko - rowniez trzymam kciuki :) ja wlasnie jestem na tej diecie - schudlam 5 kg przez 4 i pol tyg. takze nie za duzo, ale przynajniej zdrowo.
zostalo mi 3 kg do wagi z przed ciazy :)

Gratuluję maleństwom ładnego przybierania a mamusią tracenia kg :)

Ja się dowiem dopiero 29.11 ile moj szkrab waży, mamy wtedy drugie szczepienie (13.11 ważył 4980), a ja niestety bardzo długa drogę mam przed sobą do powrotu do wagi sprzed ciąży :( do diet nie mam siły a na ćwiczenia brak czasami czasu :(

A moj klocek wazył wczoraj 7260 czyli podwoił wage urodzeniawa- jestem przerazona tym faktem i dostałam opiernicz od pediatry ze przekarmiam dziecko oraz nakaz zmniejszenia ilosci posiłkow do 6 na dobe. Dzis w nocy Olus nie jadł od 20 do 5 rano i przezył:) jak sie budził dostawał pic.

reklama
Finalnie mialam 10,2 na plusie, po 10 dniach od porodu bylo mnej o 8,1. Po ok 3 tygodniach wazylam mniej niz przed ciaza. Spodnie ktore kupilam jak nie iwedzialam ze jestem w ciazy ( starczyly mi do 20 tc ) przechodzily mi przez biorda. Najnizsza waga to 60,1, ale jak skonczylam z piersia to sie zaczelo i troszke przytylam i jest ok 63, czyli tyle ile przed ciaza. No ale brzuch jest inny, gorszy. i te rozstepy, ktore pojawily sie w 4 ostatnich tc :/

Mala w 12 tygodniu wazyla bez pieluszki 5855g i miala 62cm

Do góry