reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

reklama
a ja chudnę cały czas bez żadnych diet ani ćwiczeń. w ciągu 2 tyg poszło mi kolejne 2,5 kg... wyciągnęłam z szafy ciuchy letnie, spakowane we wrześniu 2009, tuż przed ciążą...wszystko na mnie wisi. spodni bez paska nie mogę nosić bo zgubię...nie jestem jakaś ekstremalnie chuda (teraz 63 kg ale ja wysoka jestem 1,80 ), jeszcze trochę pupska mi zostało na szczęście. mam masę spraw na głowie, do tego mały cały czas na cycu (przy ząbkowaniu przez ostatni tydzien byl tylko cyc, prawie nic innego nie jadł), do tego noszenie mojego ruchliwego klopsa, praca, studia i mało snu...to chyba nie za bardzo zdrowe...

Karol wazy 8800! :D I tym oto sposobem 9 miesiac konczymy wchodzac w 25 centyl! :-D A przypominam, ze z 97 spadl ponizej 3.:no:

Andzia, jak chcesz to ze 4 kg moge ci przeslac. ;) Darmo. :D

Witam:) My dziś byliśmy na mierzeniu i ważeniu i wzrostowo jest ok, bo od ostatniej wizyty Jaś urósł 6cm i ma teraz 74cm, ale wagowo kiepsko bo przez ostatnie 3 miesiące przytył tylko 80g (waży teraz tylko 6,85kg, waga urodzeniowa 3,2kg)tylko wizualnie szczuplejszy nie jest, nawet nam się ostatnio wydawało że mały ma grubsze nóżki, ale waga pokazuję co innego, dostalismy skierowanie na badanie krwi, moczu i USG brzuszka zobaczymy co pokażą wyniki badań, mam nadzieję że to nic poważnego, przez te ostatnie 3 miesiące Jaś 2 razy był chory i może to też miało wpływ na jego wagę, teraz musimy poczekać do 29 czerwca na USG bo nie było wcześniej wolnego terminu, a badnie krwi i moczu zrobimy na poczatku przyszłego tygodnia, ehh mam doła po dzisiejszej wizycie:(

u nas mniej kolorowo :( Sebek w ciągu miesiąca przytyl tylko 120 g :( ale lekarze mówią, ze moze tak byc z powodu ząbkowania no i ostatniej choroby... Ja ważę 57 kg i mam nadzieje , ze nie pojdzie w gore:)

reklama
Madzia - a jesteś pewna, że waga była ok? Ja Adę ważę u siebie w domu, bo jak widzę naszą przychodnię to ... ech :/ Na poronieniach jest chłopiec, który ma za 2 dni roczek i waży 9700, jest długi i chudy. Też zawsze był lżejszy, ale taka Jego uroda. A nie wydaje mi się by Jaś ważył niecałe 7kg. Daj znać jak już wyniki będą. Trzymam kciuki by było ok. A tak swoją drogą to z rozpiski na głównym jaką wypisałaś to Ada je 2x mniej :) Więc może ma dobrą przemianę materii.

Pajkaa - dlaczego twierdzisz, że 120g na m-c to mało? Ile powinien według lekarza przybierać?

I tak ogólnie ile w tej chwili nasze dzieciaki "powinny" przybierać? Są na to jakieś reguły, widełki?

Do góry