reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

reklama
Miłosz dziś na szczepieniu ważony - 7200g i 66 cm czyli z tych mniejszych dzieciaczków ale p.doktor mówi że proporcjonalny :-)

hej
My byliśmy na szczepieniu 16.03 ( w środę) i Lila waży 8650g, długości nie sprawdzili. Przybrała 1kg od 4.01 czyli prawie 2,5msca - nie tak dużo, ale lakarka powiedziała że i tak ma słuszną wagę.

za to ja w tym czasie schudłam 7 kg. jestem na diecie proteinowo- warzywnej( ale nie dukan) korzystam z niektórych przepisów jedynie.

odstawianie cyca mamy za sobą, Lila dzisiaj nad ranem sama nie chciała ssać, ugryzła mnie i się denerwowała ( chyba mało leciało mleka)
1-3 kwietnia wyjeżdzam i M będzie sam z dziećmi więc będzie mu łatwiej jak się już całkiem odzwyczai.
Ale nie mogę sobie odmówić tej bliskości i karmię ją butlą dokładnie w takiej samej pozycji jak cyckiem w łożku na leżąco przytulone, uwielbiam to.

u nas duzy spadek wagi, najpierw przez szpital z 9 Kg spadł na 8,5 po wyjsciu nadrobilismy straty, a teraz znowu złapała Nas grypa jelitowa i Maly waży 8,1 naszczeście juz po chorobie i maly odzyskal apetyt ;-)

No tak patrze na wage i wzrost waszych maluszków i rzeczywiscie mój Nikoś troche urósł jak byliśmy tedzień temu u lekarza to waży 9,8 kg i ma 81 cm :) Pani doktor się z nas smiala ze dziecko baardzo proporcjonalne ale na wiek ok 12 miesiecy :) troche mu się urosło :)

reklama
Do góry