R
RiSiA
Gość
Waga Sebusia 7100 w 5,5 miesiąca , moja waga 57,5 kg
Koralowa ja już spakowałam w zeszłym tyg ciuszki na 68 bo byly mega opiete
Koralowa ja już spakowałam w zeszłym tyg ciuszki na 68 bo byly mega opiete
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiem, wiem. ALe mnie szlag trafia jakc zytam takie brednie, ze na cycu waga matki spada. No i ogolnie mam dola, jak widze mlode mamuski, ktore po ciazy sa szczuple. A jeszcze wczorak moj maz dal mi z okazji imienim bombonierke, chociaz wie, ze chce zgubic kilogramy. :/Koralowa - ale Ty przecież karmisz, więc wbrew opiniom i gadaniu ludzi, że waga na cycu leci szybko w dół, to jest to prawda, ale na początku, mi w ciągu 2-3 m-cy spadła, a potem już ładnie stoi w miejscu, choć pragnę by poleciała w dół.
U nas waga przystopowała troszkę, ale nie wiem ile teraz Ada waży.
Tak sobie poczytałam jak to z tymi wagami wygląda i dochodzę do wniosku, że Niko trochę duży jest - on za chwilę dobije do 9 kg! A dopiero od tygodnia ma skończone 5 miesięcy - być może to przez to, że od jakiegoś czasu już nie karmię go niestety cyckiem. Jak się urodził to miał 3270 kg. Ubranka 68 już są za małe, a niektóre 74 też się takie wydają. Choć w tej kwestii to różne firmy mają różnie z tą rozmiarówką. Tyle, że on sam ma jakieś 69cm.
Mi natomiast do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 5 kg Najgorzej to z brzuszkiem - tutaj mam za dużo, a w cyckach zrobiło się za mało :-(
Muszę w końcu się za siebie porządnie zabrać
Wiem, wiem. ALe mnie szlag trafia jakc zytam takie brednie, ze na cycu waga matki spada. No i ogolnie mam dola, jak widze mlode mamuski, ktore po ciazy sa szczuple. A jeszcze wczorak moj maz dal mi z okazji imienim bombonierke, chociaz wie, ze chce zgubic kilogramy. :/
No chybaze. Ja to staram sie jesc. Jak nie zjem to slabo mi. ALe i tak nie opycham sie.Koralowa mnie się wydaje, ze to nie zależy od karmienia. Ja widzę sama po sobie. Przed ciażą ważyłam 67 kg w trakcie ciąży przytylam do niecalych 78 kg teraz ważę 57,5 kg karmię piersią, ale zauważyłam, ze nie chudnę z tego powodu, ze karmię tylko z tego, ze albo jem w biegu, albo w ogóle zapominam jeść.
Heh, to ja cycuje i mam ciagle ochote na slodkie. Staram sie nie jesc. Ale i tak weglowodany musze jesc. o jak nie zjem to rece mi sie trzesa i slabo mi. Widac przez cycowanie spada u mnie poziom cukru.Dziś byliśmy u pediatry. Mikołaj waga 8250g, wzrost 72cm. Kawał byczka :-)
U mnie nadal 58kg, 2kg mniej niż przed ciążą. Skończyłam karmienie piersią i walczę z wieczną chcicą słodkiego ;-)