reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

reklama
hmmm, moj maly wazy 6,100. troche malo, szczegolnie, ze duzy sie urodzil. Wychodzi, ze przez 6 tygodni przybral raptem 0,5 kg. Ale juz bylam z tym w poradni laktacyjnej. Na razie malego mam obserwowac i spisywac ile zjada a pozniej zobaczymy co i jak. na razie cos mu sie poprzestawialo i je co 2 h i je 5-8 minut. :/ Wychodzi zatem, ze w ciugu dnia karmie go nawet 11 razy. To wiecej jak byl noworodkiem!

koralowa ja swojego też karmię co 2 h a nawet częście, lecimy tylko na cysiu i niedługo będzie 7 na wadze :-) 16 idziemy na szczepienie, więc będzie ważonko i mierzonko :-)

Nooo, przez dwa ostatnie dni pobil rekord - 12 karmien na dobe. a dzisiejsza noc byla tragiczna - pobudka co godzine... chyba jakis skok rozwojowy zaliczamy. :/

Dziewczyny karmicie co 2h? :szok::szok::szok: Masakra jakaś - współczuję, przecież nawet dobrze mleczko im się nie strawi między jednym a drugim karmieniem, no chyba, że nie jedzą na ful. Ja karmię minimum co 2,5h - 3h, a jak sobie pośpi to czasem co 4h wychodzi, nie wspominając, że noce przesypia całe, a jak się budzi to max raz.
Tydzień temu wstawałam na karmienie w nocy 3 razy, bo coś się Jej pokićkało to byłam wykończona :-D
A waga Adrianny z dzisiaj to 7700g :-)

Dziewczyny karmicie co 2h? :szok::szok::szok: Masakra jakaś - współczuję, przecież nawet dobrze mleczko im się nie strawi między jednym a drugim karmieniem, no chyba, że nie jedzą na ful. Ja karmię minimum co 2,5h - 3h, a jak sobie pośpi to czasem co 4h wychodzi, nie wspominając, że noce przesypia całe, a jak się budzi to max raz.
Tydzień temu wstawałam na karmienie w nocy 3 razy, bo coś się Jej pokićkało to byłam wykończona :-D
Mleko kobiece moze sie starwic nawet po półtorej godziny.Moja w niekótrcyh porach dnia je co dwie,a w innych co cztery,czy sześc godzin.

Nie ma czego współczuć:-) dajemy naszym dzieciom, to co możemy najlepszego i wcale nie jest to wielkim wyrzeczeniem, przynajmniej dla mnie:-) w nocy bywa to nieco męczące ale jakoś daję radę, macierzyństwo daje ogromną siłę :-) poza tym zawsze jedzonko jest gotowe i o odpowiedniej temperaturze, no i nie wydajemy na nie pieniędzy ;-)

Wczoraj ważyliśmy naszego Szkraba i waga wskazała 7 kg :-)
A moja nadal spada:-) co prawda nieco wolniej niż wcześniej ale do dołu:-) jeszcze ze 3 a może 4 kg zeszłorocznych zapsaów i będzie ok:-) Jakbym mniej przytyła w ciąży, to już dawno ważyłabym mniej niż przed ciążą, a tak echhh co prawda kg ciążowe już poszły w las ale jeszcze zapaski zostały;-)

Nooo, przez dwa ostatnie dni pobil rekord - 12 karmien na dobe. a dzisiejsza noc byla tragiczna - pobudka co godzine... chyba jakis skok rozwojowy zaliczamy. :/

No naprawde to musi byc jakis skok rozwojowy w 4tym miesiącu... Mikołaj teraz je co 2 h i potrafi wciagnac 200ml! Wiem ile, bo odmówił ciagniecia cyca, tak mu posmakowala butla i karmie z butli swoim i modyfikowanym, gdy nie starcza... Najprawdopodobniej nadrabia teraz to słabe dotychczasowe przybieranie.Dziś dzwoniłam w sprawie tej ilosci do lekarki i kazala zaczac zageszczac kleikiem.

reklama
Kurcze to sporo zjada 200 ml , mój nigdy tyle nie zjadł, a taki pulpet hmmm...Alan zjada ok140 ml co 3 h, przewaznie cycamy, ale MM je na noc , ale tez nie zawsze, zależy jak produkcja idzie :)) a teraz jak podaje 1/3 jakiegos słoiczka to mleko je po ok. 5 h od ostatniego cycania:).......w nocy o 1.00 tylko 1 x i czasem troszku piciu:)))

Do góry