reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

I my też dziś po szczepieniu, płaczu przy wkłuciach było mniej niż zwykle
ale za to w domu maleńka płakała tak żałośnie jak jeszcze nigdy:( a ja razem z nią.
Zuzka waży 6500g i ma jakieś 64cm (2690 i 54 przy urodzeniu:))
U mnie ciągle 3kg do wagi sprzed ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
oj to moja Emilka przy waszych szkrabach rośnie powolutku, tydzień temu na szczepieniu miała 6kg i 61cm

Ola_ nie martw się, mój Joachimek też dopiero 6200 i 62 długości. Każde dziecie ma swoje tempo. Zresztą i tak chyba wszystkie sierpniowe dzieciaczki podwoiły swoją masę, a powinno to nastąpić dopiero około 5-6 miesiąca.

Bartuś tydzień temu ważył całe 7000g , co do wzrostu to nie mierzyliśmy, ponieważ miał mieć to zrobione dzisiaj na szczepieniu, które zostało odwołane ze względu na infekcję. :-( Po nowym roku teraz będziemy szli :tak:

oj to moja Emilka przy waszych szkrabach rośnie powolutku, tydzień temu na szczepieniu miała 6kg i 61cm

Moja choć pyza na buzi to tez ma 6 kg i króciutka jest.A wszyscy mówia,"o jaka ona duża",ale w porównaniu z niektórymi bablami na BB,to ona okruszek jest.

Na mojego Joachimka też mówią, że wielki. Czasem aż mi głupio, bo każdy tak mówi" O Matko ale on już wielki" Co najmniej jak by wielkoludem był. Ale w porównaniu do wagi urodzeniowej 2890 to może faktycznie wydawać się duży, co nie zmienia faktu, że irytują mnie takie komentarze.

różnice są :) jak dla mnie moja pyza(7000 kg i 62) jest takim średniakiem. Zwróćcie uwagę, że między niektórymi naszymi dziećmi jest po 3-4 tygodnie różnicy :) a w tym wieku to zaaaaaczna różnica :)

Ola_ twoja niunia tydzień temu miała raptem 3 miesiące i 6 kg to świetna waga :) jak skończy 4 to bankowo będzie koło 7 kg :DDD i będzie co nosić

reklama
Do góry