reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maleństw:)

Jeśli ma być aktualnie, to i ja się dopiszę. Obecnie do stanu sprzed ciąży lub pierwszego ważenia w ciąży (wynik był taki sam) ma na plusie 3 kg. Przed 57,5 kg, obecnie 60,5 kg. Poszło tylko w brzuszek i biust (biust to tylko na samym początku a jak w pewnym momencie stanął, tak stoi :( Mam nadzieję, że trochę przybiorę, żebym chociaż miała siłę urodzić :)

reklama
Wstyd przyznać,myślałam że te slodycze nie idą w tyłek ;P a jednak waga nieubłagalnie pokazala dziś 15kg na plusie... A może to woda? :p Albo dziecko tak przytyło ? :p

Jak słyszę 3kg w 31 tygodniu to aż mi się nie chce wierzyć... no ale wierzę:)) i zazdroszczę:)

Ja również bardzo chętnie oddam moje nadprogramowe kilogramy.
Tydzień temu, w 32 tc miałam na plusie 18,5kg:szok:
Ale i tak byłam szczęśliwa po ważeniu bo przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1 kg:tak: a wcześniej tyłam 2-3,5 kg miesięcznie.
A najgorsze jest to, że pierwsze 2 kg przytyłam będąc w ciąży gdy jeszcze o niej nie wiedziałam

Jeśli chodzi o mnie, to bardzo chętnie przyjmę dodatkowe kilogramy. A żeby weszły w biust, to szczególnie :) Pamiętam, jak moja koleżanka (teraz ma już 7-letniego synka), która i przed zajściem w ciążę i w ciąży była bardzo szczuplutka opowiadała, że jak była na początku 9 miesiąca, to jeszcze jej biust w ogóle nie zaczął rosnąć i martwiła się tym okropnie, nawet pytała lekarza, czy to normalne... Biust zaczął jej rosnąć na 3 tygodnie przed porodem. Nawet nie miała rozstępów. A mi, mimo, że biust urósł na samym początku ciąży i to też nie jakoś oszałamiająco, to akurat w tym miejscu jak miałam rozstępy od zawsze, tak mam do tej pory. No ale cóż, taka już uroda niektórych nas i pewnie dziedziczna skłonność do rozstępów w pewnych partiach ciała.

a dzis jak mnie wazono u lekarza to waze 65.400 a miesiac temu czyli 26 maja jak bylam to wazylam 63,5 tak wiec troszke przybralam no ale coz ;))))

Jak słyszę 3kg w 31 tygodniu to aż mi się nie chce wierzyć... no ale wierzę:)) i zazdroszczę:)
A ja wierzę bo ja sama mam 3,7 w 31t ciąży. Dzisiaj byłam u lekarza i od ostatniego ważenia 2 tyg temu przybrałam 20 dkg.

Tyle, ze ja w odróżnieniu od Aguś, miałam dużo za dużo z początku ciąży na sobie... i wcale nie chcę dużo więcej przytyć :-)

reklama
Krzynko wierzę, wierzę... tylko wyobrazić sobie nie mogę:) i trochę się przekomarzam... bardzo się cieszę, że niektóre mają takie szczęście...szkoda, że ja takiego nie mam

Do góry