reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Naszych Maluszków

reklama
Czesc wszystkim moj Oskarek urodzil sie 19 grudnia wazyl 3320g ,16 stycznia wazyl juz 3850 a teraz wazy juz 5800 :biggrin2: tak sie zastanawiam czy nie jest za grubiotki :) niestety nie miezyli go ale w sobote idziemy do pediatry na szczepienie to moze go nareszcie zmierza.

A mnie w końcu zmierzyli Szymona. Nie wiem dlaczego, ale jest w naszej przychodni taka zasada, że do ukończenia 3 miesiąca nie mierzą. Może to o stawy biodrowe chodzi. Bo do pomiaru trzeba nóżki wyprostować.

A po tych pomiarach okazało się, że Szymula od porodu urósł 11 cm i ma teraz 64 cm, a waży 6, 395 kg :-) . To wszystko w 15 tygodniu jego życia.

Duzych mamy chłopaków:tak: U nas juz rozmiar 68 i 74...to zależy w jakim sklepie ciuchy kupione...wiadomo rozmiar rozmiarowi nie jet równy;-)

Witam Drogie Mamy!!!!
Moj Marcelek wczoraj skonczyl 14 tygodni i wazy 6.62kg. Myslalam ze to duzo, ale widze ze sa i wieksze dzieciaczki:))

Wiktorek 11 tygodni
5980g i 60cm.
Ale z tą długością to chyba coś źle mierzą bo na moje oko jest dłuższy....
Hmmm...lekarz mówi że dobrze rośnie, ale jak patrzę na wagi Waszych pociech to chyba zwiększę porcje jedzenia Wiktorowi...hehe:-D bo coś malutki jest przy nich:-D

reklama
Hej
Jak czytam ile waza Wasze maluszki to moj delikatnie mowiac odstaje od reszty. Nasz dzis wazony i 5300g. Ale nie mierzyli go wiec nie wiem ile ma.
Ubranka nosi rozne, body sa dobre niektore nawet na 62 a dzinsy na 62 ciut przydlugie. Wasze maluchy to juz calkiem sporasne przy moim.

Do góry