reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost Naszych Dzieciaczkow

My tez nie bylismy jeszcze na bilansie ,ale opowiem wam sytuacje z Iza podczas ostatniej wizyty u lekarza ,przy badaniu lekarz stwierdzil ze jest wątła ,i jego tekst "pani sie nie martwi bo wątłe dzieci sa raczej żywotne":baffled::confused:Do tej pory niewiem czy chodzolio mu o to ze moja corcia sobie dlugo pozyje czy to ze jest pedziuchem .
Mojej znajomej corcia jest wysoka dziewczynka po mamusi ,no i lekarz stwierdzila ze jest za wysoka jak na swoj wiek ,to ta sie jej zapytala czy ma dziecku glowe uciac zeby byla w sam raz:-D:-D:-D
Tak wiec jedne dzieci sa otyle drugie watle a trzecie za wysokie:-D:-D:-D:-D

reklama
Filipek jak sie urodził : długość 52cm, 3350g przy wypisie 3250g
Bilans 2 latka masa ciała 13840 centyle 50-75 wysokość ciała 87 cm ubranka rozmiar 98 :-):-D

bilans dwulatka zrobiony

wzrost 91-92cm waga 14,5 kg jest mdzy 90 a 97 centylem

w sumie urósł prawie pół metra w ciagu 2 lat:szok::-D:-D:-Dur 43cm a waga 2200

Ika przypomnij mi w którym tygodniu Marcelek się urodził?
Duży chłopaczek z niego :-) Jest podobnej postury jak Mariczka (92cm, 14kg) :-)

Ika przypomnij mi w którym tygodniu Marcelek się urodził?
Duży chłopaczek z niego :-) Jest podobnej postury jak Mariczka (92cm, 14kg) :-)

Inesku Marcel ur sie w 34/35 tc jak na ten czas to mógłby byc wiekszy jedna cudna pani doktor mi sugerowała,że to moja wina ,że dzeicko jest za małe:rofl2:no comments.A Mariczka z kt tygodnia bo tez troszke wcześniej,nie?

reklama
jedna cudna pani doktor mi sugerowała,że to moja wina ,że dzeicko jest za małe:rofl2:no comments.
A to ciekawe:szok: A niby jaki wpływ miałas na wielkość dziecka wg. tej pani doktor:confused:
A co doMariczki to jest z 35 tygodnia. Ale ona z kolei duża była jak na swój wiek...2540g i 51cm. Najnizsza waga z tego co pamietam to chyba 2310.

Do góry