reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost naszych bąbelków:)

Kama - raczej nie ma przeszkód. Chyba nie zarazi innych dzieci ;-).
Luxik - taki w sam raz ten twój maluszek jest :-)

reklama
Luxik- czekamy na zdjęcia tego rozbójnika:tak:
kama- nawet dobrze, że idziecie na bilans, bo osłucha i będziesz miała pewność, że nic złego sie nie dzieje.

Czy któraś orientowała się o szczegółowo o szczepienia WZW typu A? jest zalecane na bilansie 2-latka, ale wiem, że zaleca sie w przypadkach wyjazdów na południe, poza Europę. Moja lekarka mi dała namiary na Centrum Chorób Tropikalnych, gdzie mnie poinformują o koniexczności zaszczepienia dziecka (może o tym zaleceniu, nie konieczności) w przypadku wyjazdu do konkretnego kraju. Moja lekarka uważa, że jadąc do Egiptu do hotelu raczej nie ma ryzyka, ale żeby lepiej sie upewnić w takim Centrum. Może któraś ma więcej informacji na ten temat, bo ja sie jeszcze nie kontaktowałam z nimi.

Kurcze to moj Karolek pewnie z 12 wazy:-D a je za dwoch jak zwykle, miska zupy, jajecznica z 2 jajek, 3 kanapki, miska kaszy - to jego porcje jednorazowe:rofl2: je srednio 4 razy dziennie plus cos tam przegryza jescze ciagle...ciekawe ile nam jutro pokaze waga w przychodni, w sklepie go wazylam mial 12.300 i 90 cm.

Kama - to nasze szkraby prawie takie same a ja się martwiłam że Ola tak bardzo odbiega od innych dzieci.

Edyta, pewnie biorąc pod uwagę nasze forum, to nasze dzieciaczki są trochę na końcu, ale jak pediatra wrysował wymiary Bartka w siatki centylowe, to np. jeśli chodzi o wzrost, to wyszedł mu idealny 50 centyl, no waga na niższym centylu, ale bądź co bądź, mieści się w granicach siatki

Po dzisiejszym bilansie :
Tak jak przypuszczałam 12 kg i 89 cm. Pani pielegniarka i pani doktor stwierdziły ze jest wysoki - 75 centyl. Poza tym zapytali czy mówi i czy łaczy juz wyrazy wiec Karol dałpopis i zawołał misia : Banan chodz :-D wiec pilegniarka sie usmiala i stwierdzila no prosze łaczy :-D Drugie pytanie czy woła siku i kupe i czy rozróżnia, a Karol: mamo mamo i w smiech bo tak zawsze woła siku:-D

Antylopka gdyby Karola postawić przy Wiki to juz nie bylby wysoki:-D dla niego dobra panna to pewnie Olenka:tak:mysle ze obie panie mowily to patrzac na wage ktora troche od wzrostu odstaje:-D

reklama
A ja się dzis dowiedziałam ze na bilans moze dopiero w grudniu pójdziemy. Bo pani pielegniaraka tak lametowała ile to mają bilansów i że moga sie niewyrobić Smiesznie to brzmiało w sytuacji gdzie ja tam byłam juz dobre pół godziny a ona piła kawke z kolezanka i plotkowały a takie niby zajęte:eek:. Gdzie w tej sytuacji mogły by zważyć ole zmierzyc a tak czy tak szłam na wizyte wiec by została zbadana i bilans byłby z głowy.

Ostatnia edycja:
Do góry