reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

Olo po bilansie:
waga 14kg - 75 centyl
wzrost 94cm - 97 centyl (!!!)
Ale nic mi nie powiedzieli o niedowadze a przecież wzrost ma powyżej średniej.
Vici - Twój Viktor też do niskich nie nalezy - ile ma wzrostu?
Olo jest zdrów, ma proste nogi, klejnociki OK - lekko jeszcze sklejony napletek - trzeba ćwiczyć.
Za rok do okulisty - ze względu na nasze wady trzeba Olka kontrolować.
Joaśka - młody też wył, ale pani doktor pogadała z nim i dał się zbadać, zajrzeć do paszczy. Ale na koniec to się uberać nie chciał - złapał tylko buty i na spacer chciał juz iść - w samym body. :-D

reklama
U lekarza ma 94 jak Olo :-) a w domu 98 nie wiem jak z tymi cm co jeden to inaczej hehe a waga juz 15 skoczylo.Mi lekarka powiedziala ,ze niedowaga by byla (i martwienie) jak by malo jadl,nie mial energii i byl ospaly a tu mi maly diabelek biega wiec nie martw sie.Ta waga oki jest,sa rozne budowy wiec nie ma sie co martwic.

to jak se pomysle ze moj 7,5 latek wazy tylko 24 kg to smiech na sali;
jak bylismy na bilansie 6 latka przed szkola to pani fizjoterapeutka kazala go tuczyc bo w stosunku do wzrostu to jest spora rozbieznosc ... oczywiscie pania wysmialam (zebyscie zobzczyli ile on je ... ) a pediatra sie ze mna zgodzila ... wystarczy przeciez popatrzec na rodzicow i od razu waidomo skad takie rozbieznosci pomiedzy wzrostem a waga :)

No i my po bilansie jesteśmy:tak:
Waga 17,5 kg, wzrost 94 cm. Duzy ten mój Antek ale na szczeście centyle sie zgadzaja i wszytko jest oki, badania tez porobione i wyniki sa dobre.

Czyli Antoś to chłop jak dąb :)
Wagowo chyba najcięższy, a wzrostowo na pierwszym miejscu z Victorem i Olkiem :)
Ale duże te kwietniowe chłopaki

Magdalena - a Wam się w końcu uda jakoś wybrać?

A ja jeszcze nie byłam na bilansie 2 latka.I nie wiem kiedy się teraz z niunią moja wybiorę.
Jak mam wolne to nie w ten dzień co robią szczepienia i bilanse.
teraz dopiero w poniedziałek będę miała wolne a w ten dzień akurat nie ma lekarki na stronie dzieci zdrowych.

Ja właśnie dlatego na "zdrowe" wizyty się zapisuję przynajmniej miesiąc wcześniej :(

joaśka u nas nie trzeba zapisywać się na wizyty.Jak się przyjdzie czy ze zdrowym czy z chorym dzieckiem to od razu przyjmują.
A u mnie to teraz przez prace nie mam jak się wybrać do lekarza.Bo musze jechać do miasta.Bo moja siostra mieszka jakieś 33km od moich rodziców.Choć to też jest w Bydgoszczy ale na drugim końcu

reklama
Zapomnialam o tym watku.
To my po bilansie
12 kg, 88 cm wiec wyszlo centyl 50 o ile dobrze pamietam.
Chod sprawdzony, oczka prawie, bo wstydzila sie powiedziec co widzi na obrazku, cisnienia nie dala sobie zmierzyc. No i oczywiscie jader w mosznie brak :laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry