reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

aneczka nie smuć się, moje ważyło w 24 tygodniu troszkę więcej tak około 740 a do pulchnych raczej się nie zaliczam chociaż nie raz wracam wspomnieniami do mojej wagi 49-52 i rozmiaru 34-36 ale to tak z 12 lat już minęło i nie wróci przypuszczam :eek: a druga sprawa że te usg przekłamują zawsze troszkę chyba że już naprawdę super nowy sprzęt :-)

reklama
Chyba rzeczywiście usg przekłamują-w 19 tyg byłam na takim zwykłym i wyszło, że mała waży 370 g, potem w 20 tyg poszłam na usg 3d i wyszło, że 330 i jest ogólnie mniejsza. Więc jak teraz wyszło na tym zwykłym 630 to myślę, że z 50g trzeba odjąć.:-)

no tak.. jak mi robili usg w szpitalu, to lekarz powiedział, że dziecko KOLOS... 2 tygodnie później na wizycie mój gin się zaczął martwić i mnie nastraszył że dzidzia za malutka jest.. hmm szczerze mówiąc to już sama nie wiem.. a co do wagi... wiecie śe zdarzają się dzidziusie 5kg... mój wujek tyle wazył jak sie urodził.. a ja ważyłam 2,6... oboje w terminie, a przecież to o połowę różnicy! to jest zadziwiające nie :-D

Chyba rzeczywiście usg przekłamują-w 19 tyg byłam na takim zwykłym i wyszło, że mała waży 370 g, potem w 20 tyg poszłam na usg 3d i wyszło, że 330 i jest ogólnie mniejsza. Więc jak teraz wyszło na tym zwykłym 630 to myślę, że z 50g trzeba odjąć.:-)
O tym właśnie mówił mi lekarz przy ostatnim USG-waga może być 30%mniejsza lub większa od określonej w badaniu-nie ma co też porównywać z innymi w tych samych tyg.bo dzieciaczki rosną w różnym tempie .Najważniejsze że wszystko jest na miejscu i dobrze się rozwijają:-)

hej - na wczorajszym usg 25 tydz i 3 dni moja niunia wazyła ok. 760 gram a i tak ginka mowila ze wychodzi troche mniejsz niz wypadaloby z dat, ale tak jak piszecie uspokoila ze : 1) miesci sie to w tzw marginesie błedu przy pomiarach na usg, 2) dzieci w róznym tempie rosną
ale jest fajniutka ta moja dzidzia i sie baaardzo wstydzi i nie pokazala co ma - kolezanka mowi ze to znak ze coreczka -bo wstydliwa:tak::-D

filantropku moja dzidzia też wstydliwa. Na usg wypięła na nas dupkę i plecki :-D ale my i tak nie chcielibyśmy wiedzieć ;-)
Ostatnio próbowałam skamerować brzuszek dla przyjaciółki i też to samo. Fikołki i akrobacje cały czas, włączam aparat - cisza, wyłączam - fikołki :no::rofl2::-D:-D

To samo i u Nas:-D Babeczka na USG chciała zmienić malutkiej pozycję, bo akurat mój pępek stał na przeszkodzie w podglądaniu (na ekranie pojawiała się tylko ciemna plamka:-D:-D:-D:-D:-D) i mówi do mnie pozaczepiam ją - przycisnęła mi brzuchol a mała jak nie wywali kuksańca, hehehe. A ja na to - nie zaczepiaj mnie bo powiem mamie:-D:-D:-D

reklama
U mnie teraz usg będzie pewnie dopiero za 3 tygodnie. :-( Ale pójdę drugi raz na 3d więc zobaczę już wyraźną buzię.:-D:-D:-D

Do góry