reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dziecka

reklama
A ja mam pytanie, mimo że karmię piersią i czy to nie za mała waga na dziecko, które ma 5 mc i waży prawie 7 kg?

Około 3200:/ i tak się właśnie zaczynam martwić, karmię go jeszcze piersią i być może już powoli czas się przestawiać na stałe pokarmy. A zauważyłyście może, czy karmienie piersią ma jakiś znaczący wpływ na wagę dziecka, np. szybkie przybranie wagi?

A ja mam pytanie, mimo że karmię piersią i czy to nie za mała waga na dziecko, które ma 5 mc i waży prawie 7 kg?
dziecko miedzy 4 a 6 miesiącem powinno podwoić wagę urodzeniowa:) Każde dziecko jest inne jedne szybciej przybierają na wadze drugie mniej. Grunt że przybiera i to najważniejsze nie ma sie czym kierować a bo dziecko koleżanki w tym wieku więcej ważyło, wszystko też zależy od genów.

Super, właśnie tak się zastanawiałam, oczywiście porównując wagę dziecka do innych maluchów:/A ja mam pytanie, kiedy mniej więcej ustabilizował się przyrost Waszych dzieci? I jak wtedy z laktacją?

reklama
Kobieto nie martw się tak o tą wagę. Mały waży prawie 7 kg, to bardzo dobrze jak na 5 miesięcy, to znaczy że starcza mu mleczka i się najada. Niedługo wprowadzisz kaszki obiadki deserki i z tego też dziecko będzie brało energię i witaminy [emoji4] aa i w drugim półroczu już będzie mniej przybierać. Mój na pół roku ważył 7.200 a na roczek 9 kg

Do góry