moja corcia ma nieco ponad 4 miesiace i wazy obecnie 6.920.Waga urodzeniowa byla 3.320 wydaje mi sie,ze prawidlowo przybiera na wadze. Od 4 miesiaca do wieczornego mleczka dodaje 3 lyzeczki kaszki,gdyz mala sie nie najadala i budzila po 2-3godzinkach,gdzie wczesniej potrafila przespac do 5 rano.Teraz znowu ladnie i spokojnie spi
reklama
barbara84
Aktywna w BB
Lukrecja_85 ja również poczułam się jak najgorsza matka na świecie, jak mi powiedziała pediatra, że małą przekarmiam!! Dlatego poradziłam się innej pediatry i ulżyło mi Tymbardziej,że wszyscy mi mówili i dalej mówią, że przy karmieniu piersią nie da się przekarmić bobaska. Tak więc głowa do góry!!! ;-)
Witajcie! Mój synek ma 4,5 miesiąca, tydzień temu ważył 8600kg! Lekarz ani razu nie powiedział mi, że go przekarmiam! Jest na cycu od początku i faktycznie kiedy chce, to go dostaje... Nie widzę w tym nic złego, nie daję mu na razie żadnej kaszki, bo nie chcę żeby wyglądał jak ludzik michelin Nie kazał też dawać mu na razie żadnych obiadków, bo ma swoją wystarczającą wagę... Jest duży, długi i taka jego uroda... Waga urodzeniowa 3420... Nie martw się wagą swojej dzidzi i głupimi tekstami lekarza! Można trafić na naprawdę nieprzyjemnych pediatrów, chociaż powinni służyć radą i wspierać mamy - tym bardziej te świeżutkie!
Lukrecja_85
Fanka BB :)
Byłam tydzień temu u swojej pediatry, opowiedziałam jej całą historię, patrzy na mojego synka, który próbował zjeść kabel od stetoskopu i mówi, że mam książkowe dziecko, zdrowe jak ryba i żebym przy wadze urodzeniowej 4330 nie oczekiwała, że będę mieć sześciokilogramowego smyka
Pochwaliła, że nie daję herbatek granulowanych ani soczków w całości (rozcieńczam wodą, 10 ml soczku, 50 ml wody) i poleciła zamiast chrupków kukurydzianych (na ząbki), żeby dać połówkę dobrego jabłka
Od wczoraj próbuje sam siadać chociaż był karmiony piersią tylko 3 miesiące, to pomimo grypy męża w Święta i mojego przeziębienia teraz, nic mu nie dolega Coś tam jednak ze mnie wyssał hi hi, no i codziennie się wietrzymy na spacerkach
Pochwaliła, że nie daję herbatek granulowanych ani soczków w całości (rozcieńczam wodą, 10 ml soczku, 50 ml wody) i poleciła zamiast chrupków kukurydzianych (na ząbki), żeby dać połówkę dobrego jabłka
Od wczoraj próbuje sam siadać chociaż był karmiony piersią tylko 3 miesiące, to pomimo grypy męża w Święta i mojego przeziębienia teraz, nic mu nie dolega Coś tam jednak ze mnie wyssał hi hi, no i codziennie się wietrzymy na spacerkach
monia_26
Mama Kingusi :*
Moja córcia ma 6,5 mca i waży 10 kg. Czy to nie za dużo? Jej waga urodzeniowa to 4160g. Byłyśmy wczoraj na szczepieniu i pediatra nic nie mówiła w tej sprawie, tylko tyle, że 'kawał kobity z niej'.
Dodam, że mała jest na Nutramigenie plus raz dziennie mały słoiczek obiadku i pół słoiczka owocków. No i na wieczór do mleczka kaszka.
Dodam, że mała jest na Nutramigenie plus raz dziennie mały słoiczek obiadku i pół słoiczka owocków. No i na wieczór do mleczka kaszka.
reklama
adolfina
Fanka BB :)
hej Lukrecja wiem co czujesz:-)
moja mala hehe mala , urodzila sie 4kilogramowa teraz ma 5 i pół miesiaca i waży 8800 , tez ciagle słyszę ,, duza,, wielka,, troche sie tym przejmowalam choc nikt nie zrobil mi tego tak dobitnie jak ten twoj lekarz.
my nosimy ciuszki na 6-9 miesiecy tzn juz zaczynamy wyrastać ;-)
mała jest ogolnie duza nie ma wałeczków poprostu jest wielka, z przewracaniem tez jest ciężko, mąz mowi ze jest kwadratowa i dlatego jej trudno, ale rozwija sie prawidlowo , oboje z mezem nie nalezymy do malych ja mam 176 wiec chyba ciezko aby mala byla kruszynką dodam ze jestem niezly szkieletor hehe oboje z mezem bylismy wielcy za mlodu a wszystko zeszlo jak zaczelismy chodzic wiec sie nie przejmuje a jak lekarze cos gadaja to nie zwracam uwagi.
moja je jeszcze wiecej bo ostatnio budzi sie w nocy i wciaga co 4godz 180, troche mnie to martwi ale jak dodaje kaszke to nie widac poprawy , w sumie je 7 razy w granicach 120-180 . wiec spoko sama widzisz ze kazdy lekarz co innego mowi, najwazniejsze ze malenstwa sa zdrowe, a jak juz rusza na nogi to szybko zleca kilogramy
pozdr
moja mala hehe mala , urodzila sie 4kilogramowa teraz ma 5 i pół miesiaca i waży 8800 , tez ciagle słyszę ,, duza,, wielka,, troche sie tym przejmowalam choc nikt nie zrobil mi tego tak dobitnie jak ten twoj lekarz.
my nosimy ciuszki na 6-9 miesiecy tzn juz zaczynamy wyrastać ;-)
mała jest ogolnie duza nie ma wałeczków poprostu jest wielka, z przewracaniem tez jest ciężko, mąz mowi ze jest kwadratowa i dlatego jej trudno, ale rozwija sie prawidlowo , oboje z mezem nie nalezymy do malych ja mam 176 wiec chyba ciezko aby mala byla kruszynką dodam ze jestem niezly szkieletor hehe oboje z mezem bylismy wielcy za mlodu a wszystko zeszlo jak zaczelismy chodzic wiec sie nie przejmuje a jak lekarze cos gadaja to nie zwracam uwagi.
moja je jeszcze wiecej bo ostatnio budzi sie w nocy i wciaga co 4godz 180, troche mnie to martwi ale jak dodaje kaszke to nie widac poprawy , w sumie je 7 razy w granicach 120-180 . wiec spoko sama widzisz ze kazdy lekarz co innego mowi, najwazniejsze ze malenstwa sa zdrowe, a jak juz rusza na nogi to szybko zleca kilogramy
pozdr