reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga dziecka 1.5 rocznego

reklama
U nas był czas, że ryby mieliśmy prawie codziennie 🤦‍♀️ teraz mamy 2-3 razy w tygodniu na obiad. A czasami co mi z tego, że podam mięso, skoro dzieci i tak nie zjedzą. Wczoraj i dzisiaj do obiadu mieliśmy takie same kotlety, tylko dodatki inne. Wczoraj córka nie tknęła kotleta. Dzisiaj ona zjadła 2, synek wcale.

U nas był czas, że ryby mieliśmy prawie codziennie 🤦‍♀️ teraz mamy 2-3 razy w tygodniu na obiad. A czasami co mi z tego, że podam mięso, skoro dzieci i tak nie zjedzą. Wczoraj i dzisiaj do obiadu mieliśmy takie same kotlety, tylko dodatki inne. Wczoraj córka nie tknęła kotleta. Dzisiaj ona zjadła 2, synek wcale.
U mnie dziś też wczorajsze pulpeciki z indyka 😅 wczoraj syn nie zjadł prawie wcale, dziś wrąbał całą miseczkę.

A jakie owoce morza dajesz? Aż mnie zaciekawiłaś :)
No ja jestem ogromną fanką krewetek 😇 jeżeli przygotowuje jakieś danie, i jest łagodne np makaron z krewetkami to wsuwa z nami. Ale np kiedy robię zupę tajską, i jest mega ostra to dostaje ugotowane krewetki. Mój syn je też surowe ryby 😅 jadł chyba jeszcze kalmara, i chyba na tyle, bo od kad jest na świecie nie przypominam sobie ośmiornicy w naszym domu.

U nas mięso je się w tonach :D na 7 dni dwa razy (zdarza się raz :p) jest ryba, 2 dni obiad bezmięsny, reszta to mięcho, zazwyczaj drób;)

Ja nie przepadam za miesem. Nie umiem się określić czy mieso nest dla nas dobre i zdrowe czy w drugą stronę. Zup nie gotuję na mięsie, u nas mięso tylko w formie mielonych/ schabowych/ gołąbków / pulpecików, w sosie do spaghetti i chyba na tyle. No i kabanosy, Parówki, Szynka. Mam nadzieję że niczego nie pominęłam 😅 bo jak dziewczyny wyłapią że podałam coś innego z mięsem to zaraz mi się oberwie

Ja tez nie umiem określić czy jest zdrowe czy nie, ale co zrobię jak lubią :) jak jest obiad bezmiesny po godzinie "mamooo jestem glodny" 🤦‍♀️ale zup też nie gotuję na mięsie, nie lubię mięsnego posmaku :D tylko jako do drugiego dania i właśnie szynki I parowki. Kabanosy tylko mąż lubi 😃

reklama
Do góry