reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga dziecka 1.5 rocznego

reklama
Mój synek na roczek miał 13 kg. Na 1,5 roku nie zapisywałam. 🤷 Teraz prawie 4 latka i 17 kg (przed chorobą). Ma 106 cm wzrostu. Jest średniej wysokości i szczupły.

Mój przy wadze urodzeniowej 3180 waży teraz 9,6 w ubraniach, a ma prawie 15 miesięcy. Je normalnie, ale od skończenia pół roku przybiera bardzo wolno. Jesteśmy na etapie szukania przyczyny tego stanu.

Pamiętam że była bardzo wysoka, jaki teraz nosi rozmiar ubrań? U nas od pół roku 86
Najwięcej ubranek ma 92, w tym kombinezony zimowe. Ale niektóre body 98. A brzuszek to faktycznie jej odstaje 😅
Mój przy wadze urodzeniowej 3180 waży teraz 9,6 w ubraniach, a ma prawie 15 miesięcy. Je normalnie, ale od skończenia pół roku przybiera bardzo wolno. Jesteśmy na etapie szukania przyczyny tego stanu.
Dzieci im starsze tym wolniej rosną. Poza tym jeśli dużo się rusza, to spala kalorie.

reklama
Najwięcej ubranek ma 92, w tym kombinezony zimowe. Ale niektóre body 98. A brzuszek to faktycznie jej odstaje 😅

Dzieci im starsze tym wolniej rosną. Poza tym jeśli dużo się rusza, to spala kalorie.
Mojemu tez brzuszek odstaje 🤭 i ma duuuuzy apetyt. Martwię się trochę jego wzrostem, żeby nie miał takich problemów jak ja. Tylko że ja byłam gigantem, odstawałam od reszty dzieci bardzo, a tutaj jednak znalazł się ktoś wyższy od mojego syna, co mi daje nadzieję, że nie będzie miał dolegliwości związanych z szybkim wzrostem.

Do góry