reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga "ciążowa" naszych maluchów

reklama
moja mała w32,1 tyg wazy 1710 g i położenie poprzeczne za 4 -5 tyg nastepne usg wiec zobaczymy czy sie położenie zmieni bo jak nie to bede musiała byc po kontrolą lekarza w szpitalu pod koniec ciązy ale mam nadzieje że do końca roku wytrzymam ;-)i nie spedze sylwestra w szpitalu

O rany! To ja w sobie nosze jakiegos smoka!!! W 32 tyg wazyl prawie 2500. Lekarz w Polsce mi powiedzial ze moze byc duzy jesli bedzie tak dalej rosnal. A pare dni temu bylam u poloznej i powiedziala ze maluch jest przecietny. Czuje sie teraz zdezorientowana.

Kasiu, Twój lekarz dobrze Ci powiedział, dzidzia jest duża i wyprzedza swój wiek o ok. 2-3tygodnie. Wiem coś o tym, bo jestem w tej samej sytuacji. Ostatnie USG robiłam w 31tygodniu i moja córeczka ważyła 2400g. Mi powiedział lekarz na to, że być może wcześniej zaszłam w ciążę, potem była jeszcze jedna miesiączka, dlatego termin porodu wyliczony na podstawie OM może być nieważny i Martyna może urodzić się ok. 3tygodnie wcześniej (świetnie, żyję teraz w przekonaniu "nie znacie dnia ani godziny"!!) -być może masz taką samą sytuację, więc na wszelki wypadek spakuj torbę do szpitala troche wcześniej!! :-)

duzo wczesniej to juz nie urodze, do terminu zostalo jeszcze 10 dni, a brzuszek dalej wysoko i mlody sie nie spieszy, ciekawa jestem ile bedzie wazyl, Kubus - moj pierwszy synek wazyl 4200, a podobno drugie dzieci sa wieksze

Kurcze, a ja się tu już martwiłam, że 1800g w skończonym 30 tygodniu to dużo :))) Bo ja się cały czas boję, że mała będzie miała wymiary po tatusiu (waga urodzeniowa 4,5 kilo)...

We wtorek bylam u ginki no i moja mala wazy juz czyli w 34 tygodniu 2500gram:szok: jestem w szoku bo jeszcze 4 tygodnie temu wazyla 1370 gram. do porodu zostal mi ponad miesiac i ciekawe ile jeszcze przytyje moja mala:szok:

Mili dzidzia wazy prawidłowo jak na 34 tydz. i nie dziw sie, ze przez 4 tyg tyle przytyła bo to normalne. Jezeli jesz normalnie i dzidzia rozwija sie prawidłowo, to taki własnie przyrost wagi powinna odnotować. Moj synus tez, po 5 tygodniach ważył 1300g wiecej. :tak:

reklama
Do góry