Trzymaj się! Mam nadzieję, że odnajdziesz się w tej sytuacji i psychicznie dasz radę!Jestem po badaniu. Niestety- nic dobrego nie wykazało. Wada serca potwierdzona- 1 komora nie pracuje, problem z nerkami, w główce też nie ok. Za wszystkie "dobre słowa juz dziekuje.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Madzik1000
Fanka BB :)
Przykra wiadomość choć wcale noe jest powiedziane że to zd bądź silnaJestem po badaniu. Niestety- nic dobrego nie wykazało. Wada serca potwierdzona- 1 komora nie pracuje, problem z nerkami, w główce też nie ok. Za wszystkie "dobre słowa juz dziekuje.
M
Myszaaaa
Gość
To nie jest ZD. Akurat w tym przypadku ZD nie byłby "złą diagnozą".
arona
No wyglada to znacznie powaznie. Bardzo wspolczuje. Jakie sa rokowania?To nie jest ZD. Akurat w tym przypadku ZD nie byłby "złą diagnozą".
M
Myszaaaa
Gość
na razie amniopunkcja z oceną macierzy i kariotypu aby wiedzieć co jej jest, jaka to wada genetyczna. Oprocz tego- wada serca bardzo powazna wiec zbyt dobrze nie rokuje.
Bardzo mi przykro.na razie amniopunkcja z oceną macierzy i kariotypu aby wiedzieć co jej jest, jaka to wada genetyczna. Oprocz tego- wada serca bardzo powazna wiec zbyt dobrze nie rokuje.
Z tego, co pisałaś, to niewiele masz wsparcia z otoczenia. Gdybyś potrzebowała wsparcia, takiego, które finansowo cię nie obciąży, a pomoże ci w tym trudnym okresie, nawet dotrwać do końca diagnozy, ciąży, czy każdej innej decyzji jaką być może przyjdzie ci podjąć to polecam poszukać jej w ośrodku interwencji kryzysowej. Pisałaś, że mała miejscowość i wszyscy o wszystkim wiedzą... Może chociaż telefon do takiego miejsca, czy poszukać placówki w większym mieście. Tak by choć odrobinę anonimowości ci zapewnić. Zawsze też możesz poprosić lekarza, który przeprowadza diagnostykę o wsparcie psychologiczne. Oni często mają namiary na osoby zajmujące się tematem. Polecam gorąco. To nie wstyd, ani nie hańba. To niezwykła odwaga. Wiem, że w takich momentach brak słów pocieszających. Przytulam wirtualnie. Pamiętaj, że zawsze możesz tu dalej pisać. To bywa jak terapia. Czasem obcym łatwiej powiedzieć co leży na serduchu, czy choćby wykrzyczeć swój ból. Masz do wszystkich emocji i uczuć prawo [emoji3590]na razie amniopunkcja z oceną macierzy i kariotypu aby wiedzieć co jej jest, jaka to wada genetyczna. Oprocz tego- wada serca bardzo powazna wiec zbyt dobrze nie rokuje.
arona
Lekarz przekonal was do amniopunkcji i slusznie, bedzie wiadomo Z czym doczynienia... Widzisz, kazde badanie wywraca wam zycie do gory nogami... Bardzo mi przykro , ze musicie przechodzic przez to wszystko nawet sobie nie wyobrazam Jak to boli...na razie amniopunkcja z oceną macierzy i kariotypu aby wiedzieć co jej jest, jaka to wada genetyczna. Oprocz tego- wada serca bardzo powazna wiec zbyt dobrze nie rokuje.
O'laaa
Powinnaś , robić to ,co Ty uważasz za słuszne, a nie przejmować się opinią innych ludzi. Ludzie zawsze gadali, gadają i gadać będą. Po porodzie jak zobaczysz Małą możesz mieć różne uczucia i różne myśli: strach, niechęć do niej, nie poczujesz nic , albo nagle okazać się może , że będzie ona dla Ciebie całym światem, różnie jest.Nie napisałam ze dla mnie jest tylko ze w okol są takie opinie.
Pamiętaj, rób to co uważasz za słuszne. Pozostaje trzymać kciuki , że wszystko się w miarę ułoży .
reklama
M
Myszaaaa
Gość
Niestety nic się już nie ułoży.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: