reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wada letalna mojej córeczki....

Dziękuję...
Wlasnie Tosia odciąga od żałoby, mimo to wszystko jak ona sie do mnie uśmiecha to i ja się do niej śmieje, nie da się inaczej.

Udalo się zawiesić dziś huśtawkę, dosłownie niedawno.
Tosia śpi, jeszcze nie wie co ma..... Iwłaściwie gdzie właśnie leży :D

To wszystko dzięki WAM!
BARDZO Z CAŁEGO SERCA WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY!!!!
macie cudowne wrażliwe serca :)
Dziękuję za pomysł na zrzutke, Wasze wpłaty, zaangażowanie, ciepłe słowa i dobre rady :)
Dzięki Super Ciociom z BB Antosia właśnie kołysze się we śnie w pięknej huśtawce :)
Przykro mi z powodu Babci [emoji8]

Tosia jak stworzona do huśtawki [emoji7]

reklama
Istaris jakbyś coś potrzebowała to pisz śmiało. Tosienka zawsze tak pięknie ubrana...moja mała to wiecznie w gaciach, aż muszę zacząć ją stroić.

Podczytuję Was od samego początku. Jesteście wspaniali, Tosia, Ty i tata. Nie myślałaś rozejrzeć się za granicą i poszukać lekarzy czy podobnych dzieci i ich rodziców? Może to by Wam narzuciło jakiś kierunek?

Dziękuję...
Wlasnie Tosia odciąga od żałoby, mimo to wszystko jak ona sie do mnie uśmiecha to i ja się do niej śmieje, nie da się inaczej.

Udalo się zawiesić dziś huśtawkę, dosłownie niedawno.
Tosia śpi, jeszcze nie wie co ma..... Iwłaściwie gdzie właśnie leży :D

To wszystko dzięki WAM!
BARDZO Z CAŁEGO SERCA WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY!!!!
macie cudowne wrażliwe serca :)
Dziękuję za pomysł na zrzutke, Wasze wpłaty, zaangażowanie, ciepłe słowa i dobre rady :)
Dzięki Super Ciociom z BB Antosia właśnie kołysze się we śnie w pięknej huśtawce :)
Cudowności [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

@Margit2018 dostałam bardzo dużo ubranek dla Tosi, głównie od siostry. Te śliczną sukieneczkę ze zdjęcia dostała od @Marciątko :) staram się ją zawsze ładnie ubrać, niech się stroi dziewczyna! A co! :) nie raz ja się nie mogę wygrzebac z piżamy do 12,a Tosia w kreacji już od 8 :D

@Katerina1985 szukałam dzieci za granicą. Na tyle na ile pozwolił mi mój angielski. Pisałam z jedną mama z UK. Miała synka, miał między innymi trisomię 16 i inne wady. Żył 5 miesięcy, większość w szpitalu.... A o lekarzach nie myślałam. Bo właściwie jakich miałabym szukać?
Też na co dzień dużo spraw pochłania mój czas, nie radzę sobie ze wszystkim. Miałam już tak, że dużo szukałam i czytałam. Czasem znowu szukam.... Ale czy to coś właściwie zmieni? Gdyby istniała gdzieś rodzina z podobnym dzieciaczkiem, chciałabym wiedzieć.

@Marciątko dzisiaj Tosia była marudna, trochę dziąsła a trochę brzuszek, bo chyba nie może zrobić kupki.... Każda próba karmienia z płaczem...
Jedyne miejsce gdzie się uspokaja to huśtawka :) zawiesiłam jej zabawki i próbuje wyciągać rączki, a nawet coś złapała. Dzięki "zasłonie" na huśtawce, nie odwraca głowy do tyłu, interesuje się tym co przed nią. Naprawdę reaguje super. :)

A rozmiar... Pooowoli wchodzimy na 68 :)

Waga. 5745 g ❤️

Dzisiaj cały dzień mieliśmy przemeblowanie. Udało się zrobić miejsce z rzeczami Tosi :)
Jutro mamy neurologopede, ale postaram się może coś nagrać, albo jakąś sesje zrobić.

@Itsaris - ząbkowanie przetrwacie, choć to zmora każdego rodzica. Masz możliwość załatwienia balonika na sznurku? To bardzo dobra stymulacja dziecka.

@Marciątko a taki z Helem żeby się unosił?
Świetny pomysł :)

Cały dzień nas nie bylo, rano nagrałam krótki filmik Tosi w huśtawce, taki na szybko :)

I juz Tosia zrobiła mega postęp!
Pierwszy raz widziałam (juz wczoraj), jak Tosia wyciąga tak daleko przed siebie rączki do zabawki. Udaje jej się nawet złapać! Dziś leżała w środku na brzuszku, i wyglądała sobie przez siatkę i zaczęła zasypiac tak słodko....

Mamy też worek sako, ale jeszcze nie mam Tosi zdjęć z nim.

Aparatów nie ma. Wymusilismy żeby w środę dostała zastępcze. Chociaż tyle....

reklama
Co do mojej sugestii odnośnie lekarza zza granicy - skoro w Polsce lekarze nie mają doświadczenia z tą wadą, ponieważ cierpi na nią bardzo mało dzieci, to może za granicą znajdzie się jakiś specjalista, który nakieruje jeszcze dodatkowo na jakieś działania i doda nadziei? Może okaże się, że Tosia będzie żyć długo i szczęśliwie? Może warto będzie wykonać poszczególne operacje, które pozwolą jej narządom funkcjonować normalnie? Medycyna pędzi do przodu. Może jest jakiś fachowiec-pasjonata? Moim zdaniem - warto poszukać. Wielu rodziców chorych dzieci szuka i znajduje wsparcie za granicą i to z pełnym powodzeniem, kiedy polscy lekarze rozkładają ręce.

Do góry