reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wada letalna mojej córeczki....

reklama
Dziś rano
tata Tosi: "odkąd nie ma hospicjum, nie ma tego widma śmierci"
Ja: "no jakoś tak normalnie jest" :)

Musimy się cieszyć każdym dniem :)
A nasza Tośka jest coraz bardziej żywiołowa - inaczej się nie da :)
Natknęłam się wczoraj na Twój temat i przeczytałam jednym tchem 80str. Jestem pełna podziwu jak silną jesteś osobą, jaką mądrą. Tosia jest śliczna jak się uśmiecha na wszystkich zdjęciach:) Nawet nie mogę sobie wyobrazić tego co przeżywałaś w ciąży, tego co przeżywasz teraz. Życzę dużo siły. Tosia ma najlepszą mamę na świecie i tatę również.
Cegiełkę dołożyłam. Szczęścia dziewczyny:) jesteście niesamowite:)

@Itsaris takczy inaczej przynajmniej namiastka fryzjera [emoji4]

Wiem Kochanie, ze nie da sie nie myslec o najgorszym, bo nie mam dziecka z wada genetyczna, ale z mozliwymi zaburzeniami rozwoju, czy nawet zgonem. Nikt tego nie wie do konca i choc widze postepy w rozwoju, to wiem, ze zapomniec sie nie da.

Jedno co mozesz, a to robisz caly czas, to robic wszystko by bylo jak najlepiej. Jak dlugo? Majac zdrowe dzieci nie wiesz tego, tym bardzieje, gdy wade widac. Chcialoby sie walczyc... i walczysz tam, gdzie to mozliwe, a zatem o sluch, o rozwoj Tosi, o luzne cialo, o ruch, o radosc, o zdrowie na ile to mozliwe. Reszte... niestety trzeba przyjac i probowac plynac z pradem. Nic nie jest latwe, jednakze pelne Tosinego usmiechu i milosci. W tym miejscu zamieszkaj, a czarne chmury zostaw za drzwiami. Poki sie nie wdzieraja w wasz swiat, to staraj sie nie zwracac na nie uwagi

Przerazajaca jest operacja rozcinania szwow. Jak Helenka miala wstawiana zastawke, to byl dzieciaczek po takiej operacji. Wszyscy bedziemy drzec o Tosie, jednak tez bedziemy wierzyc, ze znow wszystko dobrze sie zakonczy. Duzo trudu w waszym zyciu. Przykro mi, ze tego doswiadczacie. Pamietaj jednak, ze jestem... chocbym miala wpakowac dzieci do auta i przyjechac... PRZYTULAM [emoji178]

Wczoraj był ortopeda. Tosia miała przeswietlenie rąk - ma kościozrost promieniowo łokciowy - stąd troszkę krotsze rączki (jedna kość jest krótsza), uniemozliwiony ruch rotacyjny i zgiecie całej dłoni. Nic z tym nie będziemy robić - przynajmniej na razie.

Stopy.... Kwalifikują się do operacji - ale nie wiadomo czy sama Tosia się do niej nadaje :/ można włożyć gipsy, ale to też nie takie proste. Mamy ogromny dylemat. Jeszcze myślimy....

Huśtawka, worek są już u nas :) może dziś uda się zawiesić. W mieszkaniu jest armagedon. Trzeba zrobić przestrzen na Tosi sprzęty, a w mieszkaniu 38m jest to wyczyn :) jak już się uda wszystko ogarnąć, Tosia się pochwali.

Zmarła moja babcia i ciężko jest mi się tym wszystkim tak teraz zająć i ogarnąć. Pogoda paskudna, jakoś tak brak mi energii do czegokolwiek....

@Itsaris przyjmij kondolencje z powodu smierci babci. I choc to ogromnie ciezkie przezycie niesie aspekt nadziei. Teraz masz osobistego Aniola Stroza, ktory bedzie czuwal nad Toba, nad Wami wszystkimi. Wciaz mozesz z babcia rozmawiac. Ja tak robie z dziadkiem, choc przeszlo 10 lat minelo od smierci. Bylo mi latwiej jak tracilam dzieci, bo wiedzialam czyjej opiece je powierzam. Poplacz, pobadz z emocjami. Tosia z cala pewnoscia odciaga Cie od zaloby i dobrze. Powolutku umeblujecie na nowo domek , a nowe sprzety znajda swoje miejsce. PRZYTULAM [emoji178][emoji179][emoji175]

Dziękuję...
Wlasnie Tosia odciąga od żałoby, mimo to wszystko jak ona sie do mnie uśmiecha to i ja się do niej śmieje, nie da się inaczej.

Udalo się zawiesić dziś huśtawkę, dosłownie niedawno.
Tosia śpi, jeszcze nie wie co ma..... Iwłaściwie gdzie właśnie leży :D

To wszystko dzięki WAM!
BARDZO Z CAŁEGO SERCA WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY!!!!
macie cudowne wrażliwe serca :)
Dziękuję za pomysł na zrzutke, Wasze wpłaty, zaangażowanie, ciepłe słowa i dobre rady :)
Dzięki Super Ciociom z BB Antosia właśnie kołysze się we śnie w pięknej huśtawce :)

Załączniki

• _20190518_160758.JPG
    _20190518_160758.JPG
    1,2 MB · Wyświetleń: 708
  • _20190518_161110.JPG
    _20190518_161110.JPG
    1,2 MB · Wyświetleń: 716
Bardzo współczuję z powodu babci @Itsaris,przyjmij moje kondolencje.

Cieszę się,że Antosia tak spokojnie sobie śpi w huśtawce na którą zasłużyła swoim pięknym uśmiechem do BB cioć[emoji3526]
Pozdrawiamy[emoji847]

reklama
Przykro mi z powodu babci, przyjmij kondolencje.

Cieszę się ze Antosia ma swoją huśtawkę, niech się buja na zdrowie [emoji12]

Do góry