reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
Hej! Zapraszamy. Mogę Ci przybić pione - też staram się już długo.
Jakie badania robiliście jeszcze?
TSH - raz 0,9, raz 1,4 - waha się tak od kilku lat. Prolaktyna w normie, progesteron i estradiol też. Suplementuje B12, bo jest w dolnej granicy i nie chce skoczyc + pije inofem. Lekarz stwierdził, że skoro były biochemy to reszta badań mi niepotrzebna. 🤯 3 miesiące temu zmieniłam lekarza, owulacje potwierdzone w ciagu tych ostatnich 3 miesięcy, więc ginekolog już nie chce mnie widziec 😂 We wrześniu/październiku mam zrobić amh, FSH, lh i drożność, a mąż badanie nasienia (robił już rok temu i wszystko git).

TSH - raz 0,9, raz 1,4 - waha się tak od kilku lat. Prolaktyna w normie, progesteron i estradiol też. Suplementuje B12, bo jest w dolnej granicy i nie chce skoczyc + pije inofem. Lekarz stwierdził, że skoro były biochemy to reszta badań mi niepotrzebna. 🤯 3 miesiące temu zmieniłam lekarza, owulacje potwierdzone w ciagu tych ostatnich 3 miesięcy, więc ginekolog już nie chce mnie widziec 😂 We wrześniu/październiku mam zrobić amh, FSH, lh i drożność, a mąż badanie nasienia (robił już rok temu i wszystko git).
Noo te badania ktore masz zrobić to taka podstawa jak dla mnie. Dorzuc jeszcze krzywa glukoza insulina, bo IO może powodować slaba jakość jajeczek.

Noo te badania ktore masz zrobić to taka podstawa jak dla mnie. Dorzuc jeszcze krzywa glukoza insulina, bo IO może powodować slaba jakość jajeczek.
Miałam krzywą glukozową i insulinową. Jestem pod opieką endokrynologa, od marca biorę 2 x siofor 500. Od tamtej pory miesiąc temu ciąża biochemiczna po prawie roku bieli vizira na testach

Hejo dziewuszki :) jestem dziś po wizycie u gino i ona twierdzi że moje plamienia po okresie aż do owulki wynikają z tego że po cc zrobiła mi się mała kieszonka w bliźnie gdzie zbiera się krew. Generalnie mówiła że zdarza się to bardzo często i jako tako nie powinno być przeszkodą do zajścia w ciążę. Ponadto nie ma już torbieli, pękła bądź wchłonęła się. Mam do niej iść jeśli nie uda się zajsc w ciążę po 2 kolejnych cyklach i przyjść zaraz po @ bo dziś zauważyła w jamie macicy jakis płyn i tak to zrozumiałam że to albo z owulki albo z tej torbieli i ona chce sprawdzić jak będzie wyglądało po miesiączce właśnie. Odnośnie tsh powiedziała że jest ok.
A leczyla torbiel,czy to było czekanie co dalej?pytam bo ja właśnie jestem na etapie leczenia torbieli 4.5x5.5 ..poprzedni gin przepisal duphaston ale ten u ktorego bylam tydzien temu stwierdzil ze ten duphaston nie wiele pomoze i dal mi Orgametril twoerdzac ze jest lepszy i powinien pomoc...niestety ma dzien dzisiejszy jajnik z torbiela przejal kontrole nad hormonami i zdrowy jajnik rowniez nie pracuje...mozesz cos wiecej napisac o tej torbielu u ciebie?
U mnie wyszła przypadkiem,gdy zaczęliśmy się teraz starać o dzidzie,@ się spozniala A testy negatywne

lekarz nic nie wspominał, żeby zrobić diagnostykę po 4 poronieniach?

reklama
lekarz nic nie wspominał, żeby zrobić diagnostykę po 4 poronieniach?
Nope, twierdził, że skoro ciąże były to znaczy, że jest ok, a według niego ginekologicznie bylo wszystko ok. Pęcherzyki były, pękały, nasienie ok, więc ciąża powinna być 🤷‍♀️ a ja zamiast od razu zmienić lekarza, ślepo wierzyłam, że będzie w porządku

Do góry