reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Zwrociłam uwagę na śluz, bo piersszy raz mam go az tyle, ze nie tylko na czubku palca ale caly jest w tym, po samobadaniu, no ale tak jak mowisz, nic on nie wskazuje, bo przed @ tez sie pojawia biały i towarzyszy do dnia @
Ja podziwiam kobiety co kalendarzyk, właśnie obserwacja sluzu stosują jako metodę antykoncepcji naturalnej...jak ja bym taka metodę stosowala od ostatnich 5 lat to był miała już gromadka dzieci 😂😂,bo co nowy cykl to i sluz jest inny. .

reklama
Ja podziwiam kobiety co kalendarzyk, właśnie obserwacja sluzu stosują jako metodę antykoncepcji naturalnej...jak ja bym taka metodę stosowala od ostatnich 5 lat to był miała już gromadka dzieci 😂😂,bo co nowy cykl to i sluz jest inny. .
Nie u każdej kobiety co cykl jest inny śluz. Dla mnie to też żadna metoda ale niektórzy korzystają i działa 🤷

Nie u każdej kobiety co cykl jest inny śluz. Dla mnie to też żadna metoda ale niektórzy korzystają i działa 🤷
No tak ...Ale przy prawidłowym cipki 28 dniowym,14 dnia powinna być owulka,a same mówicie, że chodzicie na monitoring i owulka jest wcześniej bądź pozniej.wiec łatwo o wpadkę jeśli się stosuje taka metodę...no chyba że te kobiety co stosują taka metodę mało mają sexu 😊

No tak ...Ale przy prawidłowym cipki 28 dniowym,14 dnia powinna być owulka,a same mówicie, że chodzicie na monitoring i owulka jest wcześniej bądź pozniej.wiec łatwo o wpadkę jeśli się stosuje taka metodę...no chyba że te kobiety co stosują taka metodę mało mają sexu 😊
Różnica jednego czy dwóch dni to żadna różnica. Śluz pojawia się w okresie płodnym, nie konkretnie w dzień owulacji. Miałam ostatnio trzy cykle maturalne (po odstawieniu anty) i w każdym wiem, kiedy były dni płodne i owulacja (plus minus 2 dni o których wyżej) śluz też bez zmian, w podobnym dniu cyklu. U mnie akurat w tym cyklu owualcji ginekolog nie potwierdziła, ale też nie powiedziała na 100% że owu nie było, może niedokładnie oglądała albo była beznadziejnym lekarzem. A prawdopodobnie jednak owulacje mialam i to w tym czasie w jakim odczuwałam że będzie.

Moze i mają mało seksu, a może im to odpowiada, każdej indywidualna sprawa.
Jeśli nie ma żadnych problemów z hormonami, innych chorób jak io, problemów z tarczyca zapewne można z obserwacji, temperatury wiedzieć kiedy są największe szanse na zapłodnienie.

dokładnie tak :) stostując tą metodę to stan bezwzględnej niepłodności przy cyklach 28 dniowych to ok 12 dni w cyklu. Tak gdzieś czytałam ostatnio nawet

Syn ma 5 lat, sugerowałam się tylko sluzem, ponieważ zawsze planowałam miec 4, nie czulam presji brania hormonów i do zeszlego roku zadnej ciąży ... miedzy młodszą corką a synem 6 lat roznicy, i to samo, czyli nic dopoki nie podjelismy decyzji o 3 dziecku i w 2 cyklu starań sukces. Ale tez mialam co miesiąc @ w tym samym dniu, przez 14 lat. Ten rok udowadnia mi, że nie wystarczy się niezabezpieczać, zeby być w ciąży! Ale po 4 dziecku na pewno będę chciała tej pewnosci😂🤣

reklama

Załączniki

• f4224c1a-548a-4191-831d-e6d85c803add.jpeg
    f4224c1a-548a-4191-831d-e6d85c803add.jpeg
    46,4 KB · Wyświetleń: 87
Do góry