reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Zwrociłam uwagę na śluz, bo piersszy raz mam go az tyle, ze nie tylko na czubku palca ale caly jest w tym, po samobadaniu, no ale tak jak mowisz, nic on nie wskazuje, bo przed @ tez sie pojawia biały i towarzyszy do dnia @
Ja podziwiam kobiety co kalendarzyk, właśnie obserwacja sluzu stosują jako metodę antykoncepcji naturalnej...jak ja bym taka metodę stosowala od ostatnich 5 lat to był miała już gromadka dzieci 😂😂,bo co nowy cykl to i sluz jest inny. .

reklama
Ja podziwiam kobiety co kalendarzyk, właśnie obserwacja sluzu stosują jako metodę antykoncepcji naturalnej...jak ja bym taka metodę stosowala od ostatnich 5 lat to był miała już gromadka dzieci 😂😂,bo co nowy cykl to i sluz jest inny. .
Nie u każdej kobiety co cykl jest inny śluz. Dla mnie to też żadna metoda ale niektórzy korzystają i działa 🤷

Nie u każdej kobiety co cykl jest inny śluz. Dla mnie to też żadna metoda ale niektórzy korzystają i działa 🤷
No tak ...Ale przy prawidłowym cipki 28 dniowym,14 dnia powinna być owulka,a same mówicie, że chodzicie na monitoring i owulka jest wcześniej bądź pozniej.wiec łatwo o wpadkę jeśli się stosuje taka metodę...no chyba że te kobiety co stosują taka metodę mało mają sexu 😊

No tak ...Ale przy prawidłowym cipki 28 dniowym,14 dnia powinna być owulka,a same mówicie, że chodzicie na monitoring i owulka jest wcześniej bądź pozniej.wiec łatwo o wpadkę jeśli się stosuje taka metodę...no chyba że te kobiety co stosują taka metodę mało mają sexu 😊
Różnica jednego czy dwóch dni to żadna różnica. Śluz pojawia się w okresie płodnym, nie konkretnie w dzień owulacji. Miałam ostatnio trzy cykle maturalne (po odstawieniu anty) i w każdym wiem, kiedy były dni płodne i owulacja (plus minus 2 dni o których wyżej) śluz też bez zmian, w podobnym dniu cyklu. U mnie akurat w tym cyklu owualcji ginekolog nie potwierdziła, ale też nie powiedziała na 100% że owu nie było, może niedokładnie oglądała albo była beznadziejnym lekarzem. A prawdopodobnie jednak owulacje mialam i to w tym czasie w jakim odczuwałam że będzie.

Moze i mają mało seksu, a może im to odpowiada, każdej indywidualna sprawa.
Jeśli nie ma żadnych problemów z hormonami, innych chorób jak io, problemów z tarczyca zapewne można z obserwacji, temperatury wiedzieć kiedy są największe szanse na zapłodnienie.

dokładnie tak :) stostując tą metodę to stan bezwzględnej niepłodności przy cyklach 28 dniowych to ok 12 dni w cyklu. Tak gdzieś czytałam ostatnio nawet

Syn ma 5 lat, sugerowałam się tylko sluzem, ponieważ zawsze planowałam miec 4, nie czulam presji brania hormonów i do zeszlego roku zadnej ciąży ... miedzy młodszą corką a synem 6 lat roznicy, i to samo, czyli nic dopoki nie podjelismy decyzji o 3 dziecku i w 2 cyklu starań sukces. Ale tez mialam co miesiąc @ w tym samym dniu, przez 14 lat. Ten rok udowadnia mi, że nie wystarczy się niezabezpieczać, zeby być w ciąży! Ale po 4 dziecku na pewno będę chciała tej pewnosci😂🤣

reklama

Załączniki

• f4224c1a-548a-4191-831d-e6d85c803add.jpeg
    f4224c1a-548a-4191-831d-e6d85c803add.jpeg
    46,4 KB · Wyświetleń: 84
Do góry