reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
To znaczy np mleczny zamiast ciagliwy?
Nie.raczej chodzi mi np o suchosc,brak sluzu czy coś w tym stylu...ja mam teraz jakby bardzo mokro,jakby bardzo rzadki A testy owu negatywne,wczoraj lekki cień A dziś już 1 krecha i tak się zastanawiam czy ten sluz podczas owu może być inny niż powinien...np w poprzednim cyklu było klucie jajnika ale i kupa sluzu takiego przejrzystego, ciągnącego ale też i rzadkiego

Nie.raczej chodzi mi np o suchosc,brak sluzu czy coś w tym stylu...ja mam teraz jakby bardzo mokro,jakby bardzo rzadki A testy owu negatywne,wczoraj lekki cień A dziś już 1 krecha i tak się zastanawiam czy ten sluz podczas owu może być inny niż powinien...np w poprzednim cyklu było klucie jajnika ale i kupa sluzu takiego przejrzystego, ciągnącego ale też i rzadkiego
a jesteś pewna, że teraz owulka? Moze coś się przesunęło?
Ale powiem Ci, ze ja też mam nieraz cykle, że w okolicach owulki jakby woda w ogóle. Ale u mnie akurat o niczym to nie świadczyło, bo owulka była potwierdzona.
Jeśli też nie masz śluzu płodnego na zewnątrz to nie znaczy, że w środku go nie ma.

Ja miałam tak kiedyś,że czułam kompletna suchość, a lekarz powiedział że jestem w trakcie owulacji...

a jesteś pewna, że teraz owulka? Moze coś się przesunęło?
Ale powiem Ci, ze ja też mam nieraz cykle, że w okolicach owulki jakby woda w ogóle. Ale u mnie akurat o niczym to nie świadczyło, bo owulka była potwierdzona.
Jeśli też nie masz śluzu płodnego na zewnątrz to nie znaczy, że w środku go nie ma.
Nie..to by było za wczas,,poprostu się zastanawiam czy któraś z Was, które ma monitoring owulki zauważyła u siebie inny sluz niż ten który powinien być jako typowo plodny

Ja też w tym cyklu śluzu jak na lekarstwo, a jak byłam u lekarza to mówił że za 2max 3 dni owulacja i do końca bardzo mało śluzu było.

reklama
A ja dziś byłam na monitoringu i w sumie nic nie wiem… tydzień temu pęcherzyk 17,4mm a dziś mi doktorek powiedział, ze owulacja albo była, albo się zapadł, albo zaskoczyło 😵‍💫 aczkolwiek do tej ostatniej opcji to by się „nie przywiązywał”. Nie wiem co mam myśleć o tym. Kazał zbadać progesteron w piątek i czekać na okres a w kolejnym cyklu monitorować co 3 dzień 😶 jeszcze mi kumpela wyznała, ze u niej drugi miesiąc starań i okresu nie ma a test pozytywny wiec jutro jedzie na betę żeby potwierdzić🫠 życzę jej jak najlepiej ale będzie mi przez to jeszcze bardziej ciężko 😪
No ciężko na pewno. Ja sama myślę jeśli my się uda, to co będzie bo mam w bliskim otoczeniu parę, która bd się starać o in vitro i 3mam mega kciuki za nich, wiadomo może się okazać, że szybciej bd mieć niż mi się uda 🙈, oni już mają długa drogę za sobą, ja początek w sumie.

Do góry