reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Chyba właśnie w drugą stronę. Nie 7dpo a np 4 dpo, dlatego nadal czeka na okres :) a był po prostu wysoki
Tak tak, ale wlasnie zastanawiam się czy 4dpo mógł być na tyle wysoki, ja się nie znam ale Moja lekarka upiera się, ze nie. 🤷‍♀️ Już nic nie wiem. Czekam dalej 🫣 dopiero w środę będę mogła zbadać próg lub ewentualnie betę.

reklama
Otóż to, nie wiadomo, czy w dniu badania progu, nie miał on juz tendencji spadkowej a owu nie wystapiła wcześniej. Jak to często powtarzacie, tylko monitoring jest w stanie określić prawdziwy dzien owu.🤷‍♀️
Dalej nie, jeśli byłby spadkowy a owulacja była by wcześniej to dostałabym okres wcześniej, tak to działa. Powtarzam faza lutealna jest stała. Jeśli owulacja byłaby ( to tylko przykłady) w 15 dc a moja faza lutealna wynosi 15 dni, to okres dostanę w 30 dc, jeśli owulacja wypadała by wcześniej np w 12 dc to moja faza lutealna dalej jest stała i ma 15 dni. Czyli okres przyszedłby w 27 dc a nie w 30 dc. Czyli wcześniej, nie później.
Już prościej nie umiem tego rozpisać.

reklama
Test ciążowy negatywny, to brak ciąży. Kiedy @? A prog jest skokowy, więc właściwie nie jest dowodem na to, ze owu juz byla. Moze owu byla, gdy śluz zmienił sie z ciągnącego na lepki i od tego momentu policz dni po i zrob test 10 12 dni po tym dniu. Albo najlepsze, co w tej sytuacji mozesz zrobić to zrobic betę. Ona będzie najlepszym dowodem na cokolwiek.
Jest skokowy, ale przed owulacja nie będzie nigdy na takim poziomie: jest wręcz w granicy 0. Przed owu zaczyna rosnąć i zaraz po owulacji jest zaledwie około 1. Jeśli jest inaczej to już anomalia

Do góry