reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Tak :) dokładnie o te badania :)
Ja też oznaczałam insulinę i glukoze na czczo, żeby zobaczyć jak się ma moja IO i o dziwo HOMAir wyszło mi niskie. Myślę, że to też warto sprawdzić. IO obniża jakość komórki jajowej i przed drugą ciążą już podczas starań brałam metforminę.
Ja zaszłam w pierwszym cyklu na metforminie (ale akurat była to CP) I teraz też na metforminie się udało... jakoś się płodna nagle zrobilam bo wcześniej przez rok nic, żadnej ciąży....

reklama
IO obniża jakość komórki, ale hiperinsulinemia też. A to czy ma się hiperinsulinemie (czyli za wysoką insulinę po obciążeniu glukozą po 1 godzinie i po 2 godzinach) można sprawdzić robiąc krzywą cukrową i insulinową :) polecam każdej, która się stara.
Mój gin częste kieruje też facetów na krzywą i w razie problemów daje też im metformine.
Tak, tak :) zdecydowanie.
Miałam robioną krzywą cukrową z 3 punktowym oznaczeniem glukozy i insuliny.
Teraz robiłam glukoze i insuline bez obciążenia tak wstępinie i sama się zaskoczyłam. Poprzednio wynik insuliny na czczo prawie 13, gdzie IO można podejrzewać przy samej insulinie na czczo powyżej 10. Teraz miałam lekko pond 5 i glukoze 88.

Ja zaszłam w pierwszym cyklu na metforminie (ale akurat była to CP) I teraz też na metforminie się udało... jakoś się płodna nagle zrobilam bo wcześniej przez rok nic, żadnej ciąży....
Ja w drugim cyklu z metą zaszłam i brałam całą ciążę 3x dziennie i jeszce insulinę na noc, bo już w 9 tyg. wyszła mi cukrzyca ciążowa :/, ale przed ciążą wyniki z krzywej jeśli chodzi o insulinę i sama insulina na czczo były złe, glukoza na granicy bo 99 przy krzywej.

reklama
Do góry