reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Dziewczyny, u mnie dzisiaj teoretycznie 11dpo, testowałam i jest bielusienko. Trochę tracę nadzieje na ten cykl, w związku z czym umówiłam nie na wizytę do ginka na monitoring. Czy warto zrobić sobie przed taka wizyta jakieś badania? TSH i ft4 robię regularnie, bo mam niedoczynnosci i Hashi, wszystko wyregulowane. Dzięki za pomoc! 😗
Ojjj..... chociaż 11 dpo ma prawo jeszcze nic nie wyjść. Ja zawsze daję sobie czas i nadzieję do 12 dpo, także ja jeszcze trzymam kciuki ✊
Jeśli chodzi o wizytę to TSH i ft4 warto. A robiłaś badania z 3-5 dnia cyklu?

reklama
Ojjj..... chociaż 11 dpo ma prawo jeszcze nic nie wyjść. Ja zawsze daję sobie czas i nadzieję do 12 dpo, także ja jeszcze trzymam kciuki ✊
Jeśli chodzi o wizytę to TSH i ft4 warto. A robiłaś badania z 3-5 dnia cyklu?
Dziękuję 😘 zobaczymy, chociaż już straciłam nadzieje.
Czy chodzi o te badania z listy? Jeszcze nigdy nie robiłam żadnego z nich, jedynie paski owulacyjne.

Załączniki

• 4A2EAEB4-3B0C-48B5-9161-D019CC6ACC50.jpeg
    4A2EAEB4-3B0C-48B5-9161-D019CC6ACC50.jpeg
    48,4 KB · Wyświetleń: 53
Dziękuję 😘 zobaczymy, chociaż już straciłam nadzieje.
Czy chodzi o te badania z listy? Jeszcze nigdy nie robiłam żadnego z nich, jedynie paski owulacyjne.
Tak :) dokładnie o te badania :)
Ja też oznaczałam insulinę i glukoze na czczo, żeby zobaczyć jak się ma moja IO i o dziwo HOMAir wyszło mi niskie. Myślę, że to też warto sprawdzić. IO obniża jakość komórki jajowej i przed drugą ciążą już podczas starań brałam metforminę.

Hmm, ja dostałam wczoraj skierowanie na te wszystkie badania ale lekarz zalecił zrobić je w 6-8 dniu cyklu. Trochę to się kłóci z rozpiską i nie wiem co o tym myśleć 🤔

Ja też oznaczałam insulinę i glukoze na czczo, żeby zobaczyć jak się ma moja IO i o dziwo HOMAir wyszło mi niskie. Myślę, że to też warto sprawdzić. IO obniża jakość komórki jajowej i przed drugą ciążą już podczas starań brałam metforminę.
O! Dziękuje bardzo ☺️ Czuje, ze wrzesien trochę trzepnie mnie po kieszeni 😄

reklama
IO obniża jakość komórki, ale hiperinsulinemia też. A to czy ma się hiperinsulinemie (czyli za wysoką insulinę po obciążeniu glukozą po 1 godzinie i po 2 godzinach) można sprawdzić robiąc krzywą cukrową i insulinową :) polecam każdej, która się stara.
Mój gin częste kieruje też facetów na krzywą i w razie problemów daje też im metformine.

Do góry