Bibi89
Fanka BB :)
Ale dlaczego ? Gdybys miała proga poniżej 5 przy tej becie to można by było mówić o biochemie ale on jest całkiem normalnyChyba wyłapałam biochem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale dlaczego ? Gdybys miała proga poniżej 5 przy tej becie to można by było mówić o biochemie ale on jest całkiem normalnyChyba wyłapałam biochem
Moim zdaniem niekoniecznie. najwyzszy nie jest, ale tez nie jest najnizszy. Okropne to ale tylko mozesz czekać terazChyba wyłapałam biochem
I ja bym zbadała jeszcze betę za 2 dni żeby mieć punkt odniesienia jakiś. Wtedy można prorokowaćMoim.zdan
Moim zdaniem niekoniecznie. najwyzszy nie jest, ale tez nie jest najnizszy. Okropne to ale tylko mozesz czekać teraz
No tak planuje w czwartek zrobic jeszcze raz badania.I ja bym zbadała jeszcze betę za 2 dni żeby mieć punkt odniesienia jakiś. Wtedy można prorokować
Był wyższy wcześniej progesteron stąd się zmartwiłamAle dlaczego ? Gdybys miała proga poniżej 5 przy tej becie to można by było mówić o biochemie ale on jest całkiem normalny
A progesteron nie jest skokowy? W sensie ze moze siw wahac jego poziomBył wyższy wcześniej progesteron stąd się zmartwiłam
Ja swego czasu chodziłam po prostu na USG. 100zł. Za każdym razem dokładne pomiary i opis, niekoniecznie trafiałam na tego samego gina, bo różni mieli dyżury. To nie było w prywatnym gabinecie, ale w czymś w rodzaju spółdzielni - prywatne gabinety, ale ceny niższe niż u pojedynczych lekarzy.zawsze można szukać gdzieś w mieście obok. Zresztą do sprawdzenia czy pęcherzyk rośnie przed owulacją to nie musi być super polecany gin. Można się umówić do zwykłego przed owulacją, wtedy on poda rozmiar pęcherzyka, obliczyć mniej więcej owulację i 7 dni po oznaczyć progesteron i wtedy już jakiś obraz jest
Nie wiem, ale powiem Ci, że teraz jeszcze bardziej na wszystkim się zastanawiam i jakoś bardziej biorę pod uwagę negatywna stronę. Jest skokowy. Chyba trochę przesadzam.A progesteron nie jest skokowy? W sensie ze moze siw wahac jego poziom
A nie jest tak że ciężko chodzić np na sam monitoring z NFZ do pierwszego lepszego lekarza?może i się mylę,,jeśli tak to możecie mnie poprawić...Ale temat był taki że dziewczyna napisała że nie ma kasy na monitoring..A z tego co ja się orientuję to z buta prywatnie zrobi...Ale na NFZ to już chyba nie takie proste,przyjęć i i powiedzieć chce monitoring owu i tyle...chyba łatwiej jest już na NFZ jak się chodzi stale do jednego gina...Na sam monitoring to można iść do jakiegokolwiek, który umie zrobić usg. Zakładam, że większość umie .
u mnie w mieście na wizytę do ginekologa czeka się około tydzień. Idziesz przed owu to lekarza, robi USG oraz daje zdjęcie z opisemA nie jest tak że ciężko chodzić np na sam monitoring z NFZ do pierwszego lepszego lekarza?może i się mylę,,jeśli tak to możecie mnie poprawić...Ale temat był taki że dziewczyna napisała że nie ma kasy na monitoring..A z tego co ja się orientuję to z buta prywatnie zrobi...Ale na NFZ to już chyba nie takie proste,przyjęć i i powiedzieć chce monitoring owu i tyle...chyba łatwiej jest już na NFZ jak się chodzi stale do jednego gina...