Każdy Natan, którego znam, a jest ich raptem dwóch pochodzi z lekkiej patologii.Na osiedlu jeden biega, śliczny jak z obrazka i bardzo grzeczny.
I to już w mojej opinii wyklucza i skreśla to imię.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Każdy Natan, którego znam, a jest ich raptem dwóch pochodzi z lekkiej patologii.Na osiedlu jeden biega, śliczny jak z obrazka i bardzo grzeczny.
Ja jestem matką chrzestną Kingi Dobrawy idealne towarzystwo dla mojego OlgusiaMoja kuzynka dała synkowi na imię Mieszko. Z początku mówię no kurcze stare imię... ale lepsze to niz połowa dzieci w klasie o takich samych imionach. Dla mnie Hania to cudowna ciocia, która była najwaleczniejsza kobieta jaką znam. Zaszła w ciążę mimo że nikt nie dawał jej szans, niestety okazało się że ma białaczkę, jedyna szansa było przerwanie ciąży i ratowanie własnego życia. Ciocia się nie zgodziła, w 7 msc urodziła jednak dziecko zmarło a ciocia zmarła kilka godzin po dziecku załamała się i jej serce nie wytrzymało. Dlatego wybrałam to imię, żeby mi przypominało o tej walecznej kobiecie która chciała dać życie dziecku nie myśląc o sobie. Dlatego gdybym miała córkę dałabym jej na imię Hanna Emilia ( Emilka to córeczka cioci) a tak zostaje mi Emilia Hanna
Tak rozumiem to, mi sie podoba Alicja i Oliwia - jednak dwie dziewczynki nazwane tak - są mega irytujące dlatego wolalabym chłopca dla porządkuKażdy Natan, którego znam, a jest ich raptem dwóch pochodzi z lekkiej patologii.
Ja na przykład nie znam żadnego dorosłego o tym imieniuKażdy Natan, którego znam, a jest ich raptem dwóch pochodzi z lekkiej patologii.
Ja jestem matką chrzestną Kingi Dobrawy idealne towarzystwo dla mojego Olgusia
Ale myśmy z jej mamą zawsze miały swoj własny alternatywnie historyczny świat <3 kiedyś mi nawet zrobiła drzewo genealogiczne z wybranymi przeze mnie postaciami historycznymi Była tam między innymi i święta Jadwiga i Karol Wielki i król Dawid i o dziwo, drzewko się w miarę możliwości trzymało kupy
Ja na przykład nie znam żadnego dorosłego o tym imieniu
Mam dokładnie to samo podejście. Tak samo nie potrafiłabym już mojemu synkowi dać innego imienia niż to które już nosi - niezaleznie co będzie dalej. On wie, że jest Olgierd Serafin i koniecJeszcze wracając do imion jak urodziłam córeczkę i po wyjściu ze szpitala trzeba bylo jechać do urzędu po akt zgonu to od bliskiej osoby usłyszałam może daj dziecku inaczej na imię skoro twoim marzeniem było mieć córkę o imieniu Wiktoria. Takiej wiązanki przekleństw chyba nigdy nie słyszała. No kuźwa jak mogłam dać inaczej na imię jak od 16 tygodnia mówiłam do brzucha Wiktoria no jak się pytam jak. Na szczęście zrozumiała swój nietakt.
I o dziwo, jeśli to imię jest z tych nietypowych, mniej popularnych, to tym bardziej wtedy mi się kojarzy niezbyt dobrze.Tak rozumiem to, mi sie podoba Alicja i Oliwia - jednak dwie dziewczynki nazwane tak - są mega irytujące dlatego wolalabym chłopca dla porządku