reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

I co, okres?

Jak będziesz mieć możliwość w najbliższym czasie to przejdź się może na USG. Bo estradiol może był wydzielany również przez torbiel czy coś. Może Ci ten pęcherzyk nie pękł. Warto skontrolować czy wszystko się ok wchłonęło.
Niestety okres… mam telefon z lekarzem w przyszłym tygodniu, bo nie wiem co się podzialo

reklama
Powiedziałam tak teściowej że przy wszystkich mówiliśmy że jak będzie córka to będzie Hania i mówiłam dlaczego mi tak zależy, i mówiłam jej że zmalpowali imię i pewnie bardzo się cieszy że nam się nie udało kolejny miesiąc a ta z tekstem że no Ania jest w ciąży to im imię potrzebne bardziej niż nam.... Dostałam normalnie z liścia w twarz... Nie odezwę się więcej do tej czarownicy.
Tez bym była zła - na szczęście wybrane przez nas imiona nie do końca odpowiadają moim braciom, sesese ;) i wątpię żeby ta dwójka która będzie być może miała dzieci wybrała akurat je :)

Nigdy nie zrozumiem tego "zaklepywania" imion. W mojej rodzinie też taka dziwna mania, że nie mówią imion co ktoś im "ukradnie" 😅😂
Od zawsze im mówię że mam to w 🍑 i i tak nazwę swoje dziecko tak jak będę chciała. Z długo na nie czekam żeby się przejmować takimi bzdurami i nawet jak pół rodziny miałoby się do mnie nie odzywać to mam to gdzieś
Ależ oczywiście, że tak. Ja też mam głęboko w dupie to, czy ktoś chciałby nadać na imię tak jak ja. Przecież w przyszłości te dzieci będą miały swoje własne życia, prawdopodobnie z dala od siebie 🤷‍♀️

Moje ulubione imiona sprzed lat, które mogłabym dać dzieciom to:
Olgierd
Modest
Karina
:)
Mi się podoba jeszcze Henryk, Konrad, Ulryk bym nie dała ale mam sentyment XD, Eryk, Paweł, Witold. Ale Olgierd podobał się też Pawłowi dlatego wygrał :)

Inna rzecz, że mam coś z głowa i rozbawiło mnie, że pokażę Olgierdowi Malbork ;) Mam mozg skrzywiony historią - postaram się nie przenieść tego na małego :D

Tez bym była zła - na szczęście wybrane przez nas imiona nie do końca odpowiadają moim braciom, sesese ;) i wątpię żeby ta dwójka która będzie być może miała dzieci wybrała akurat je :)
Jako że rodzeństwa nie mam, to o imiona zapytano mnie w pracy.
Gdy powiedziałam, że dla dziewczynki mam wybraną Janinę lub Walerię, a dla chłopca Tadeusz lub Ignacy, to jedna z koleżanek oburzona zapytała, czemu chcę tak skrzywdzić dzieci.

Trochę mnie to zdenerwowało, bo te imiona są wybrane nie losowo, po moich wspaniałych ciociach lub wujkach.
Plus ja nie chcę, żeby moje dziecko nosiło imię, które w przedszkolu/szkole będzie miało kilkoro innych dzieci.

Sama mam archaiczne imię, jak na przedstawicielkę swojego pokolenia i nie przeszkadzało mi to w życiu, a wręcz przeciwnie- raczej pomagało.

Jako że rodzeństwa nie mam, to o imiona zapytano mnie w pracy.
Gdy powiedziałam, że dla dziewczynki mam wybraną Janinę lub Walerię, a dla chłopca Tadeusz lub Ignacy, to jedna z koleżanek oburzona zapytała, czemu chcę tak skrzywdzić dzieci.

Trochę mnie to zdenerwowało, bo te imiona są wybrane nie losowo, po moich wspaniałych ciociach lub wujkach.
Plus ja nie chcę, żeby moje dziecko nosiło imię, które w przedszkolu/szkole będzie miało kilkoro innych dzieci.

Sama mam archaiczne imię, jak na przedstawicielkę swojego pokolenia i nie przeszkadzało mi to w życiu, a wręcz przeciwnie- raczej pomagało.
To wyobraź sobie jaka ja miałam w domu walkę o Serafina :D w końcu będzie Olgierd Serafin - a moja Oma (jak na osobę ze Śląska Opolskiego przystało) jako ze nie umie zapamiętać Olgierda to ma zamiar i tak i tak mówić do małego Serafin :D

Z reszta mam wujka który jest Peter Paul - a wszyscy mówią Paul :D

Mi się podoba jeszcze Henryk, Konrad, Ulryk bym nie dała ale mam sentyment XD, Eryk, Paweł, Witold. Ale Olgierd podobał się też Pawłowi dlatego wygrał :)

Inna rzecz, że mam coś z głowa i rozbawiło mnie, że pokażę Olgierdowi Malbork ;) Mam mozg skrzywiony historią - postaram się nie przenieść tego na małego :D
Jedno z Twoich ulubionych imion nosi mój mąż.

Wallenrod xD.

No dziwnie by brzmiało, jakbyśmy dali dziecku na imię Vanessa lub Jessica przy naszych starodawnych imionach wyglądałoby to komicznie.
Też takie zboczenie xD.

reklama
Do góry