reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

No ja jestem historycznie zwichrowana. I łatwiej dać mi imię które jest zwiazane z osobami, które coś dla mnie znaczą także z przeszłości niż takich które nie znaczą nic lub kojarzą mi się z dynastiami, których nie lubię ;) I brat któremu historia jest bardzo bliska, miał w niej wysokie osiągnięcia zawsze, prace i na prawie i w seminarium z niej pisał i teraz robi doktorat w gruncie rzeczy tez historyczny na KULu powinien to zrozumieć jako pierwszy a nie pieprzyć ze mu się Olgierd z OGREM kojarzy XD

reklama
Hehe ja na przykład stronię od imion typu: Mia, Melissa, Wanesa, Brajan, Natan, Natalian, Milan, Kevin, itp. 😏🙃
Sorki, jeśli kogoś obrażę, ale moja rodzicielka pracuje w szkolnictwie i te imiona, które wymieniłaś jakoś dziwnym trafem zwykle noszą dzieci z rodzin dysfunkcyjnych 😏.

Jako że rodzeństwa nie mam, to o imiona zapytano mnie w pracy.
Gdy powiedziałam, że dla dziewczynki mam wybraną Janinę lub Walerię, a dla chłopca Tadeusz lub Ignacy, to jedna z koleżanek oburzona zapytała, czemu chcę tak skrzywdzić dzieci.

Trochę mnie to zdenerwowało, bo te imiona są wybrane nie losowo, po moich wspaniałych ciociach lub wujkach.
Plus ja nie chcę, żeby moje dziecko nosiło imię, które w przedszkolu/szkole będzie miało kilkoro innych dzieci.

Sama mam archaiczne imię, jak na przedstawicielkę swojego pokolenia i nie przeszkadzało mi to w życiu, a wręcz przeciwnie- raczej pomagało.

Moja kuzynka dała synkowi na imię Mieszko. Z początku mówię no kurcze stare imię... ale lepsze to niz połowa dzieci w klasie o takich samych imionach. Dla mnie Hania to cudowna ciocia, która była najwaleczniejsza kobieta jaką znam. Zaszła w ciążę mimo że nikt nie dawał jej szans, niestety okazało się że ma białaczkę, jedyna szansa było przerwanie ciąży i ratowanie własnego życia. Ciocia się nie zgodziła, w 7 msc urodziła jednak dziecko zmarło a ciocia zmarła kilka godzin po dziecku 😔 załamała się i jej serce nie wytrzymało. Dlatego wybrałam to imię, żeby mi przypominało o tej walecznej kobiecie która chciała dać życie dziecku nie myśląc o sobie. Dlatego gdybym miała córkę dałabym jej na imię Hanna Emilia ( Emilka to córeczka cioci) a tak zostaje mi Emilia Hanna

Moja kuzynka dała synkowi na imię Mieszko. Z początku mówię no kurcze stare imię... ale lepsze to niz połowa dzieci w klasie o takich samych imionach. Dla mnie Hania to cudowna ciocia, która była najwaleczniejsza kobieta jaką znam. Zaszła w ciążę mimo że nikt nie dawał jej szans, niestety okazało się że ma białaczkę, jedyna szansa było przerwanie ciąży i ratowanie własnego życia. Ciocia się nie zgodziła, w 7 msc urodziła jednak dziecko zmarło a ciocia zmarła kilka godzin po dziecku 😔 załamała się i jej serce nie wytrzymało. Dlatego wybrałam to imię, żeby mi przypominało o tej walecznej kobiecie która chciała dać życie dziecku nie myśląc o sobie. Dlatego gdybym miała córkę dałabym jej na imię Hanna Emilia ( Emilka to córeczka cioci) a tak zostaje mi Emilia Hanna
Zostaje Ci dalej Hanna Emilia, a tamtych w dupie miej :)

Emilka to sliczne imię, moja najstarsza je nosi 🥰

reklama
Do góry