Cześć. Mogę do was dołączyć w staraniach? Coś o nas: ja 39 lat, mąż 40, ja mam syna z poprzedniego związku. Dotychczas ginekolodzy uspokajali nas, że wszystko jest ok, owulacja na monitoringu prawidłowo, wyniki itp. „Starać się”.
Wiem, że wiek nam nie sprzyja. Staramy się bezskutecznie od 01/2021, z wyłączeniem kilku cykli. Obserwuję was od początku naszych starań, mnóstwo wiedzy pozyskałam z tego forum. Hashimoto i prolaktyna zostały opanowane po moich naciskach, że coś jest nie tak. Wydawało mi się, że już będzie tylko lepiej.
To okazało się podczas badań męża w szpitalu, że ma pozytywne wyniki na wzw typu C. Zrobiłam również badania na anty hcv i ja mam też
wizyta w poradni zakaźnej za ponad 3 m-ce a potem czeka nas 4-12 tyg. leczenia. Nie mamy pojęcia skąd te wzw typu c (nie mamy tatuaży, nie braliśmy narkotyków itp. Sugestia lekarzy, że mogli zarazić męża w latach 90. bo miał liczne operacje, my podejrzewamy dentystę bo mamy tego samego).
Czas oczekiwania na leczenie WZW planujemy wykorzystać na badania.
Dziewczyny, od 07/2022 lekarz rodzinny może zlecić badania na anty hcv, sprawdźcie.