reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Kiedyś moja znajoma (zresztą przeszło 10 lat młodsza ode mnie🙄) sprzedawała nianie elektroniczną bardzo dobrej firmy za śmieszne pieniądze - po prostu było ją na to stać. Chciałam ja wtedy odkupić, bo przecież okazja, a nuz się przyda, ale stary mi to wybił z głowy i teraz dziękuje mu za to po stokroć 😶
Będzie wiele okazji. Poza tym rodzina będzie pytać co kupić dla dziecka, a moje zdanie poparte poniekąd praktyką pokazuje, że wiele rzeczy jest zupełnie niepotrzebne. Często jak już bobo jest na świecie to w "praniu" wychodzi co jest niezbędne i co nam ułatwia życie.

Tak mi powiedziała @niematkawariatka 😂 bałam się sprawdzać
Właśnie byłam w trakcie zmiany nicku, do czego przymierzam się od miesięcy, a tu takie powiadomienie!
Wpadam gościnnie wiec na moment życzyć wszystkim Staraczkom tłustych kresek w tym cyklu! Do boju Dziewczyny, trzymam za każda z Was najmocniejsze kciuki.
A jeśli o ekspres do mleka chodzi, tak, są takie za tysiaki! Pomyliłam trochę cenę, ale załącznik na dowód, ze nie tak wiele 😂

Załączniki

• 292A7976-2D6D-4BD2-A621-3D4036007DF0.jpeg
    292A7976-2D6D-4BD2-A621-3D4036007DF0.jpeg
    47,9 KB · Wyświetleń: 100
Będzie wiele okazji. Poza tym rodzina będzie pytać co kupić dla dziecka, a moje zdanie poparte poniekąd praktyką pokazuje, że wiele rzeczy jest zupełnie niepotrzebne. Często jak już bobo jest na świecie to w "praniu" wychodzi co jest niezbędne i co nam ułatwia życie.
Tak, wiem ;) mam tez kilkoro małych dzieci w rodzinie i wiem, ze ich rodzice „trzymają” pewne rzeczy dla nas. Ale przez długi czas godzinami przeglądałam strony z dziecięcymi rzeczami, to mi dawało ukojenie w tej nierównej walce ;) już mi w większości przeszło ale z pewnymi rzeczami lubię być na bieżąco 😄

Tak mi powiedziała @niematkawariatka 😂 bałam się sprawdzać
Jak stary usłyszał, ze chce wózek za 6tys to powiedział, ze chyba z ch**a spadłam 🤣 Teraz jestem pewna, ze sam by po niego biegł jakby tylko mógł 😬

Wiecie co?
Jak powoli robiłam listę rzeczy, za którymi trzeba by było się rozglądać, to suma 10 tysięcy bardzo szybko się zebrała.

To były podstawy.
Myślę, że jak przychodzi co do czego, to bardzo szybko życie i realne wydatki weryfikują to, czy do tej wyprawki dorzuci się gadżety.
Ja miałam używany wózek, sporo ciuszków z lumpeksu, to 10k na pewno nie wydałam :p

reklama
Hej :-)
U mnie w końcu przyszedł spóźniony okres. Przyszedł w towarzystwie okropnej migreny. Wrrr.
To będzie ciężki dzień 🙈
Pociesza mnie fakt, ze to nowy cykl i może akurat teraz się uda :-)
Trzymam kciuki żeby się udało 🥹 widzę że tobie się też rozjechał cykl 🙈 U mnie znowu ostatnio okres przychodzi za wcześnie - ostatni był mega dziwny . Nie dość że przeć nim wyleciało coś ze mnie o konsystencji gluta to był ultra mocny - do tego ciągnął się dosyć długo jak nigdy . Potem jeszcze przez kilka dni miałam śluz był lekko zabarwiony … kiedyś bym się nie zastanawiała nad tym czemu to tak wyglada jak nigdy czemu okres jest za wcześniej teraz wszystko analizuje 🙈

Do góry