reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Ja miałam używany wózek, sporo ciuszków z lumpeksu, to 10k na pewno nie wydałam :p
Właśnie wszystko zależy od podejścia . Bo chcąc kupić nowy wózek trzeba mieć minimum 1500 zł używany kupi się nawet za 400 zł . Większość osób które planuje dziecko albo jest w ciąży stara się odłożyć trochę pieniędzy by właśnie na tą pierwszą wyprawkę mieć . Bo chcąc kupić wszystko na raz to zawsze spory wydatek ale każdy świadomie podejmujący decyzje o posiadaniu dziecka się z tym liczy

Ja miałam używany wózek, sporo ciuszków z lumpeksu, to 10k na pewno nie wydałam :p
A ja szczerze mówiąc nigdy raczej nie kupię nic używanego. Dla siebie nie kupuję i dla dziecka też wszystko nowe będzie. Skoro wydaję tyle pieniędzy na badania i leczenie to nie zamierzam oszczędzać na dziecku jeśli kiedykolwiek je będę miała.
Ale nie mówię oczywiście, że jak ktoś chce kupić coś używanego to źle- każdy wychowuje własne dzieci po swojemu.

Pamietam jak spotykalam sie z moim starym 3 miesiace i jakos zeszlo na temat tego wspanialego zartu i powiedział, żebym absolutnie nigdy tak nie żartowała. Myslalam, ze dlatego, ze stres, a on dodal "bo juz bym sie ucieszyl a tu taki zawód". Bylam w szoku, że po 3 miesiacach tak powiedzial
Ja po 4 miesiącach związku myślałam że jestem w ciąży podzieliłam się tym z chłopakiem (teraz obecnym mężem) i był ucieszony ale jak zrobiłam test i wyszło że jednak nie to był właśnie zawiedziony . W tamtym momencie czułam że to odpowiedni facet dla mnie

Kurde, wzięło mnie jakieś świństwo 😡 od kilku godzin tak mnie mdli i czuję gulę w gardle, że jak dziś nie będzie 🤮 to będzie dobrze... Jeszcze tydzień mam do @ a już cyce jak balony i ból brzucha jak na @ 😑 jutro idę na progesteron i okaże się czy w ogóle owulacja była

A ja szczerze mówiąc nigdy raczej nie kupię nic używanego. Dla siebie nie kupuję i dla dziecka też wszystko nowe będzie. Skoro wydaję tyle pieniędzy na badania i leczenie to nie zamierzam oszczędzać na dziecku jeśli kiedykolwiek je będę miała.
Ale nie mówię oczywiście, że jak ktoś chce kupić coś używanego to źle- każdy wychowuje własne dzieci po swojemu.
Ja pewnie bym kupiła na Vinted jakieś nieprzydatne komuś prezenty z BabyShowera ;-) Gdy widzę, co sprzedaje moja szwagierka, wiem, że można znaleźć naprawdę praktycznie nowe i mało używane rzeczy... Gdy poznałam mojego bratanka, miał 2 miesiące i oryginalne Nike na stópkach... Odsprzedane, że tak powiem, w nienaruszonym stanie ;-)

Tak, zaburzenia funkcjonowania tarczycy mogą wpływać na zaburzenia snu ;) ja mam hashi 🤷🏻‍♀️ W razie czego polecam te tabsy twój cel to: sen na 100% - jakoś tak, są łagodne, naturalne i łatwo się po nich wstaje :) dla mnie to zbawienie bo budzi mnie pierdniecie muchy w domu obok a po tych tabsach przesypiam noc 😪
Widzisz tyle lat się leczę i nawet o tym nie wiedziałam. Zresztą nawet bym nie pomyślała żeby to łączyć z tarczycą, bo problemy ze snem zaczęły mi się jakieś 7 miesięcy temu jak wróciłam do pracy po ponad 10-cio miesiecznej przerwie. Ostatnio zastanawiałam się czy nie wrócić do leków przepisanych przez psychiatrę po stracie córeczki. Pomagały mi się uporać z bezsennością i chaosem w głowie, ale doszłam do wniosku że nie będę brać, bo na bezsenność to w sumie nie cierpię i bałaganu w głowie też już nie mam.
Ogólnie dzięki za info i za polecenie tabsów.

reklama
Dziewczyny, a jak jest ten wiesiołek w kapsułkach, to jak się go brało? Do owulacji, ale po ile tabletek? Zapomniałam na śmierć
IMG_20221009_203219.jpg

Jest mi tak cholernie przykro w tym cyklu, że ja się poddaje. Tzn. dojadam te suplementy co mam i tyle... Mam kilka saszetek inofemu, mam Femibion i mam właśnie ten olej. Nie mam inozytolu z aliness, nie mam miovelii... 😩 Zjadłabym ten olej, ale już niech będzie to prawilnie zrobione. Może któraś poratuje odpowiedzią?? 🙏

Do góry