reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Ja miałam używany wózek, sporo ciuszków z lumpeksu, to 10k na pewno nie wydałam :p
Właśnie wszystko zależy od podejścia . Bo chcąc kupić nowy wózek trzeba mieć minimum 1500 zł używany kupi się nawet za 400 zł . Większość osób które planuje dziecko albo jest w ciąży stara się odłożyć trochę pieniędzy by właśnie na tą pierwszą wyprawkę mieć . Bo chcąc kupić wszystko na raz to zawsze spory wydatek ale każdy świadomie podejmujący decyzje o posiadaniu dziecka się z tym liczy

Ja miałam używany wózek, sporo ciuszków z lumpeksu, to 10k na pewno nie wydałam :p
A ja szczerze mówiąc nigdy raczej nie kupię nic używanego. Dla siebie nie kupuję i dla dziecka też wszystko nowe będzie. Skoro wydaję tyle pieniędzy na badania i leczenie to nie zamierzam oszczędzać na dziecku jeśli kiedykolwiek je będę miała.
Ale nie mówię oczywiście, że jak ktoś chce kupić coś używanego to źle- każdy wychowuje własne dzieci po swojemu.

Pamietam jak spotykalam sie z moim starym 3 miesiace i jakos zeszlo na temat tego wspanialego zartu i powiedział, żebym absolutnie nigdy tak nie żartowała. Myslalam, ze dlatego, ze stres, a on dodal "bo juz bym sie ucieszyl a tu taki zawód". Bylam w szoku, że po 3 miesiacach tak powiedzial
Ja po 4 miesiącach związku myślałam że jestem w ciąży podzieliłam się tym z chłopakiem (teraz obecnym mężem) i był ucieszony ale jak zrobiłam test i wyszło że jednak nie to był właśnie zawiedziony . W tamtym momencie czułam że to odpowiedni facet dla mnie

Kurde, wzięło mnie jakieś świństwo 😡 od kilku godzin tak mnie mdli i czuję gulę w gardle, że jak dziś nie będzie 🤮 to będzie dobrze... Jeszcze tydzień mam do @ a już cyce jak balony i ból brzucha jak na @ 😑 jutro idę na progesteron i okaże się czy w ogóle owulacja była

A ja szczerze mówiąc nigdy raczej nie kupię nic używanego. Dla siebie nie kupuję i dla dziecka też wszystko nowe będzie. Skoro wydaję tyle pieniędzy na badania i leczenie to nie zamierzam oszczędzać na dziecku jeśli kiedykolwiek je będę miała.
Ale nie mówię oczywiście, że jak ktoś chce kupić coś używanego to źle- każdy wychowuje własne dzieci po swojemu.
Ja pewnie bym kupiła na Vinted jakieś nieprzydatne komuś prezenty z BabyShowera ;-) Gdy widzę, co sprzedaje moja szwagierka, wiem, że można znaleźć naprawdę praktycznie nowe i mało używane rzeczy... Gdy poznałam mojego bratanka, miał 2 miesiące i oryginalne Nike na stópkach... Odsprzedane, że tak powiem, w nienaruszonym stanie ;-)

Tak, zaburzenia funkcjonowania tarczycy mogą wpływać na zaburzenia snu ;) ja mam hashi 🤷🏻‍♀️ W razie czego polecam te tabsy twój cel to: sen na 100% - jakoś tak, są łagodne, naturalne i łatwo się po nich wstaje :) dla mnie to zbawienie bo budzi mnie pierdniecie muchy w domu obok a po tych tabsach przesypiam noc 😪
Widzisz tyle lat się leczę i nawet o tym nie wiedziałam. Zresztą nawet bym nie pomyślała żeby to łączyć z tarczycą, bo problemy ze snem zaczęły mi się jakieś 7 miesięcy temu jak wróciłam do pracy po ponad 10-cio miesiecznej przerwie. Ostatnio zastanawiałam się czy nie wrócić do leków przepisanych przez psychiatrę po stracie córeczki. Pomagały mi się uporać z bezsennością i chaosem w głowie, ale doszłam do wniosku że nie będę brać, bo na bezsenność to w sumie nie cierpię i bałaganu w głowie też już nie mam.
Ogólnie dzięki za info i za polecenie tabsów.

reklama
Dziewczyny, a jak jest ten wiesiołek w kapsułkach, to jak się go brało? Do owulacji, ale po ile tabletek? Zapomniałam na śmierć
IMG_20221009_203219.jpg

Jest mi tak cholernie przykro w tym cyklu, że ja się poddaje. Tzn. dojadam te suplementy co mam i tyle... Mam kilka saszetek inofemu, mam Femibion i mam właśnie ten olej. Nie mam inozytolu z aliness, nie mam miovelii... 😩 Zjadłabym ten olej, ale już niech będzie to prawilnie zrobione. Może któraś poratuje odpowiedzią?? 🙏

Do góry