reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Poparte, niepoparte, ale to ma sens.

Ja już takie strategie obieram razem z Chłopym mym, algorytmy wyznaczamy.

Żeby człowiek, który na studiach miał anatomię i fizjologię człowieka, biologię komórki, genetykę i inżynierię genetyczną nie potrafił zajść w ciążę, to jest unmöglich.

Ja już od dawna uważam, że po prostu jestem za głupia na to wkładanie, wyjmowanie itp. 😂

reklama
Ja już od dawna uważam, że po prostu jestem za głupia na to wkładanie, wyjmowanie itp. 😂
Teraz to ja to robię już tylko w celach badawczych 😅.

Wyobrażam sobie, że jestem sama dla siebie szalonym doktorem-naukowcem i wykonuje sama na sobie eksperymenty i przy okazji na Chłopie też.

Pomożecie?
Mam wyniki i nic nie czaje. TSH 2 tyg. Temu było 1,09. Biorę euthyrox 25 i urosło..
Po tych wynikach można stwierdzić czy jestem w fazie folikularnej? Dużo się nie zgadza..

Załączniki

• Screenshot_20221008-163304_Office.jpg
    Screenshot_20221008-163304_Office.jpg
    134,9 KB · Wyświetleń: 65
  • Screenshot_20221008_163405.jpg
    Screenshot_20221008_163405.jpg
    76,1 KB · Wyświetleń: 65
Pomożecie?
Mam wyniki i nic nie czaje. TSH 2 tyg. Temu było 1,09. Biorę euthyrox 25 i urosło..
Po tych wynikach można stwierdzić czy jestem w fazie folikularnej? Dużo się nie zgadza..
Tsh ma dużą zmienność dobową więc jakbyś je zbadała cztery razy w ciągu dnia to raz by rosło, raz malało. Jest ok, jest w normie.
W którym dniu cyklu robiłaś te badania?

Tsh ma dużą zmienność dobową więc jakbyś je zbadała cztery razy w ciągu dnia to raz by rosło, raz malało. Jest ok, jest w normie.
W którym dniu cyklu robiłaś te badania?
Niby w 2 dc. Jestem 22 dni po łyżeczkowaniu. Okres skąpy bardzo No ale objawy jego są..
Za 2 tyg. Uderzam do Artura Ludwina z wadą macicy i chciałam mieć te wyniki u niego na wizycie już.

Pomożecie?
Ja tym TSH bym się nie przejmowała, bo jest ok.

Rozumiem, że urosło i to Cię niepokoi, ale póki mieści się w widełkach, nie panikowałabym.

Bardzo ważne jest, by po przyjęciu lewotyroksyny, odczekać co najmniej godzinę z jedzeniem śniadania, czy wypiciem pierwszego kubka kawy.

Tego mocno przestrzegam, bo kawa na przykład ogranicza wchłanianie lewotyroksyny.

reklama
Niby w 2 dc. Jestem 22 dni po łyżeczkowaniu. Okres skąpy bardzo No ale objawy jego są..
Za 2 tyg. Uderzam do Artura Ludwina z wadą macicy i chciałam mieć te wyniki u niego na wizycie już.
Jeśli 2dc to zastanawiający jest estradiol. Widać, ze podniósł tez shbg. Ale te hormony są ze sobą związane. Do konsultacji z lekarzem. Brałaś teraz jakieś leki hormonalne?
TSH jest ok. Ważniejsze byłoby ft3 i ft4

Do góry