reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Bonzur :p
Przychodzę do was po moim USG.
No to tak 14dc, endometrium 10mm
Prawy jajnik dwa pęcherzyki 21mm, reszta jakieś grzdyle nie ma co mierzyć
Lewy jajnik dwa pęcherzyki też 21mm i jeszcze dwa mniejsze co w teorii jak będę czekać mogą jeszcze urosnąć

Według lekarza powinnam wziąć ovitrelle - wtedy te większe pękną i może coś z nich będzie, ale według niego jest większa szansa na ciąże pojedynczą niż wieloraczą. A reszta też pęknie, ale niezdatna do zapłodnienia. Oczywiście mogę też wziąć ovi i po prostu się nie starać/zabezpieczyć jeżeli się boję ciąży powyżej jednego dziecka. No i tak jakby muszę się szybko zdecydować, a ja nie lubię tak. Lubię się zawsze przespać z tematem xD

@Staaraaczkaa25 i to chyba z Tobą rozmawiałam o objawach. Śluz mega płodny miałam od mniej więcej 27.09-04.10, od wczoraj go już praktycznie nie mam, bóle oczywiście cały czas mam zarówno z lewej jak i z prawej strony, a jak widać do owulacji jeszcze przynajmniej 1-2 dni (bez ovi)

reklama
60kg 😳😳😳 to bym wazyla ok 8kg 😁😁😁😁😁

Ale serio !!!! 60 kg szacun!!!! 😱😱😱😱😱

Ja większość życia ważyłam koło 80kg
Potem po pierwszej ciąży ponad 100 ;)

Ale ani dla mnie ani dla mojego męża moja czy jego waga nigdy nie była specjalnie ważna
On to generalnie wolałbym żebym ważyła tak z 70kg - gdyby oczywiście miał coś do decydowania w tym temacie

Lewy jajnik dwa pęcherzyki też 21mm i jeszcze dwa mniejsze co w teorii jak będę czekać mogą jeszcze urosnąć

Według lekarza powinnam wziąć ovitrelle - wtedy te większe pękną i może coś z nich będzie, ale według niego jest większa szansa na ciąże pojedynczą niż wieloraczą. A reszta też pęknie, ale niezdatna do zapłodnienia. Oczywiście mogę też wziąć ovi i po prostu się nie starać/zabezpieczyć jeżeli się boję ciąży powyżej jednego dziecka. No i tak jakby muszę się szybko zdecydować, a ja nie lubię tak. Lubię się zawsze przespać z tematem xD

@Staaraaczkaa25 i to chyba z Tobą rozmawiałam o objawach. Śluz mega płodny miałam od mniej więcej 27.09-04.10, od wczoraj go już praktycznie nie mam, bóle oczywiście cały czas mam zarówno z lewej jak i z prawej strony, a jak widać do owulacji jeszcze przynajmniej 1-2 dni (bez ovi)
o kurde. Dla mnie te tematy czarna magia, ale na monitoring jeszcze się nie wybieram, może na wiosnę :D

wzięli termin, który się zwolnił chyba.
Mnie rozbraja argument że jesteśmy za młodzi :D

Macie po 18lat? Macie. Więc jak ktoś może mówić że jesteście za młodzi?
Ciekawe ile lat miała teściowa jak w ciążę zaszła.
A tak w ogóle...
Każdy ma swój rozum, i robi jak chce. Nikt Wam nie będzie tego dziecka wychowywał tylko Wy sami, więc niech spada z tymi tekstami że za młodzi jesteście....
Brat męża zrobił dziecko 15latce i to się zgodzę że za młodzi byli tzn on miał (23)

A tak w ogóle...
Każdy ma swój rozum, i robi jak chce. Nikt Wam nie będzie tego dziecka wychowywał tylko Wy sami, więc niech spada z tymi tekstami że za młodzi jesteście....
Brat męża zrobił dziecko 15latce i to się zgodzę że za młodzi byli tzn on miał (23)
też tak uważam. Ona w naszym wieku już miała 2 dzieci :D

Obstawiałam te 3 ostatnie, bo sama z Lubelszczyzny jestem i brzmiało znajomo 😂
Centrum też takie…prawilne, tzn. prawicowe.

Oprócz Stolycy xD.

Ja mam rodzinę na Podlasiu. Już ustaliliśmy dawno, dawno temu, jak jeszcze byłam nastolatką, a Polska aspirowała do wejścia do UE, że na temat polityki i poglądów nie wchodzimy 😝.

A tak w ogóle...
Nie no 15 lat to masakra, mam znajomą, która w takim wieku zaszła w ciążę. Ciężki temat

Centrum też takie…prawilne, tzn. prawicowe.

Oprócz Stolycy xD.

Ja mam rodzinę na Podlasiu. Już ustaliliśmy dawno, dawno temu, jak jeszcze byłam nastolatką, a Polska aspirowała do wejścia do UE, że na temat polityki i poglądów nie wchodzimy 😝.
Słusznie 😅 Tu czasem jak się z kimś obcym rozmawia to można się mocno zdziwić 😂

Ja większość życia ważyłam koło 80kg
Potem po pierwszej ciąży ponad 100 ;)

Ale ani dla mnie ani dla mojego męża moja czy jego waga nigdy nie była specjalnie ważna
On to generalnie wolałbym żebym ważyła tak z 70kg - gdyby oczywiście miał coś do decydowania w tym temacie

Ja właśnie też w ciąży przytyłam 20kg, po kilku msc zrzuciłam wszystko, ale niestety ta 10 znowu wróciła 😡🙄
Mojemu mężowi niby nie przeszkadza moja waga, ale ja się źle czuje, nic ładnego na mnie nie pasuje, wszystko opięte na brzuchu, cała szafę ciuchów wyrzuciłam bo i tak w nie się nie zmieszczę... 😡 I te przytyki teściowej że Ewelinka po ciąży to wygląda jeszcze szczuplej niż przed, a Tobie zostało sporo do zrzucenia... W sumie chyba bardziej się ludźmi przejmuje, nawet moja babcia ostatnio wywaliła tekst...leci do mnie i głaska po brzuchu bo " ja widzę widzę że coś będzie" no i mi wstyd że własną babcia uważa że gruba jestem

reklama

Fajnie, więcej pęcherzykow więcej ciałek żółtych, więcej proga, wszystkiego więcej 🥰 ciśnij to ovi!!

Do góry