reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

to tak, jedyna opcja olać ich, bo co nie zrobicie i tak będziecie "gorsi". Nie rozumiem tylko jak jako rodzic można tak odmiennie traktować swoje dzieci. U nas na szczęście oprócz głupich komentarzy nie ma tragedii, a wręcz odkąd zaczęliśy jeździć 2 razy na miesiąc to aż nam nadskakuja tacy mili. Najgorszą opcją jest jak się do nich teraz zwracać po ślubie, bo jeszcze chwilę przed usłyszałam, że ja to w sumie jestem dla nich obca mimo że byliśmy wtedy 7 lat razem :D a póżniej nagle na ślubie, że córeczka i żeby mówić mamo i tato. :D
To w ogóle piękne jest. My jesteśmy razem prawie 6 lat i trochę ponad rok po ślubie. Mój do mojej mamy mówi po imieniu, moja teściowa stwierdziła, że ja jej po imieniu mówić nie będę 🤷‍♀️ A ja, że nie będę mówić "mamo", bo mamę to ja swoją mam 😅 no i tak kolejny rok bezosobowo 🤷‍♀️😁

reklama
Wiem, dlatego nawet nie myślę tam wracać do nich 🤷🏻‍♀️
Dla mnie 6 msc dziecko też już jest duże 🤷🏻‍♀️ ale cóż ...
Ale wkurza mnie to jak przyjadą teście do nas i opowiadają o tamtych, albo się żalą na tą synową ...
My z synkiem 5 miesięcznym w gory pojechalismy i robiliśmy calodniowe trasy😱😱😱 a 5,5 miesiecznym na weselicho pojechalismy i bawilismy się do 3 rano, syn mial tyle ciotek i opiekunek, ze ja się w najlepsze wybawiłam z mężem. Więc dla mnie to tylko wymówki glupie.

na mnie jak płachta na byka działa teściowa, która wszystkim rozpowiada, że my o dzieci się nie staramy... I że jak coś to będzie wpadka
dramat... moja przyszła teściowa nigdy chyba nie zapytałaby wprost... :D ona wie, że ja jestem bardzo bezpośrednia i chyba trochę się boi, a może wstydzi... :D Ale tak czy siak, jest spokój :D

dramat... moja przyszła teściowa nigdy chyba nie zapytałaby wprost... :D ona wie, że ja jestem bardzo bezpośrednia i chyba trochę się boi, a może wstydzi... :D Ale tak czy siak, jest spokój :D
To tak jak moja się mnie boi 😁 Mój mąż parę razy ją opierdzielił i nie pyta już o nic bo wie, że obydwoje mamy takie pyski, że nic się nie dowie a jeszcze dostanie opierdol🤣

To tak jak moja się mnie boi 😁 Mój mąż parę razy ją opierdzielił i nie pyta już o nic bo wie, że obydwoje mamy takie pyski, że nic się nie dowie a jeszcze dostanie opierdol🤣
To z Was wybuchowa para :D

Mój stary to nie powiem, też umie odpowiedzieć ale z reguły ja jestem bardziej asertywna. Teściowa jest mega spoko, złota kobieta i pomocna, więc nigdy się z nią nie kłócę ale zawsze szczera jestem i ona o tym wie, że ja mówię co myślę, niezależnie czy się to komuś podoba czy nie. Bez krzyku oczywiście :D

No moja tesciowa przed pierwszą ciaze tez sie nie pytala, ale chyba wiedziała ze sie staramy bo jak rok temu rzuciłam jej tekstem, że znajoma w ciazy jest to powiedziala zebym nie była smutna, bo wkrótce tez bede miala swoje. No i się jej słowa sprawdziły. A teraz to ostatnio rzuciła tekstem żebyśmy na razie się nie starali o drugie 😂

No moja tesciowa przed pierwszą ciaze tez sie nie pytala, ale chyba wiedziała ze sie staramy bo jak rok temu rzuciłam jej tekstem, że znajoma w ciazy jest to powiedziala zebym nie była smutna, bo wkrótce tez bede miala swoje. No i się jej słowa sprawdziły. A teraz to ostatnio rzuciła tekstem żebyśmy na razie się nie starali o drugie 😂
Moja nie wie, moi rodzice wiedzą.
Ja wiem, że ona na pewno po cichu czeka na wnuka/wnuczkę od Nas, bo ma już wnuki (stary ma siostrę i brata) ale wiem, że czeka na nasze potomstwo :) A czy kiedyś Nam się przytrafi i będzie dane, to się okaże...

Moja wie, że się staramy i że są problemy, ale taktownie nie komentuje niczego. Tylko mi się śmiać chce jak zejdzie temat na rozrzutność drugiej synowej i ja powiem, że np. nie zamierzam kupować jak ona tony markowych ubranek dla niemowlaka, bo to wyrasta szybciej niż marchewka w ogródku, to się cieszy z moich skąpiradłowych poglądów :D

reklama
Mam podobne pbjawy jak u Ciebie, brzuch plecy z przypadku bolą, sluz i temperatura a juz na pewno paski ovu do tego nie pasuja, i chodze wkurwiona jakby @ mial byc, i pewnie wcześniej przyjdzie.😡😡😡😡
miałam pika 1 października więc dziwi mnie to, że już bym miała takie objawy jak na @ bo to jeszcze conajmniej tydzień do niej 🤷 chyba po prostu dopadła mnie jesienna chandra 😑

Do góry