reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Zazdrosna ze młodszy syn szybciej życie zaczął układać

No jak starszy ciapa i nie spieszył się to na co mieliście czekać 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Mój mąż jest średniakiem z rodzeństwa i żenił się ostatni, najmlodszy zarzekał się że nie będzie ślubu brał i po równych 3 msc jak to powiedział oznajmił że za 5 msc ślub 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ tak czy siak my mielismy datę na 19.10.2019r a on nagle ustalił na 18.05.2019r....

reklama
No jak starszy ciapa i nie spieszył się to na co mieliście czekać 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Mój mąż jest średniakiem z rodzeństwa i żenił się ostatni, najmlodszy zarzekał się że nie będzie ślubu brał i po równych 3 msc jak to powiedział oznajmił że za 5 msc ślub 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ tak czy siak my mielismy datę na 19.10.2019r a on nagle ustalił na 18.05.2019r....
u nas nagle wyskoczyli z weselem 3 misiace po nas :D

Rozumiem ze chcesz szybko i na już, ale mąż ma rację. Dopiero po roku regularnych starań powinnaś się zacząć martwić, bo to jest normalny fizjologiczny czas. Oczywiście badania hormonalne, tarczyce, morfo itd możesz zrobić dla własnej wiedzy i wyjdzie to na dobre.
Z tego co czytam starasz się 3 miesiac, co jest zgubne bo tak naprawdę z fizjologicznego punktu widzenia starasz sie 15 dni 😉

Nie stresuj sie tam na początku, bo wypalisz sie zbyt szybko, a stres nie jest dobrym czynnikiem😉

Ja sie staram ponad rok (19cs), w 11cs poszłam do ginekologa i po 8 miesiącach regularnych wizyt, badań, monitoringów i hsg nic sie nie zadziało, nie ma przeciwskazan i mamy zwiększyć częstotliwość stosunków i przyjść za 2 miesiące, wtedy zaczniemy stymulować i włączać leki 😉
@Emka_27 chyba, że są jakieś powody przez które bierzecie pod uwagę, że mogą być problemy, to można po prostu porozmawiać z lekarzem. Ale jak teoretycznie jest wszystko ok, to chyba lepiej podejść do tego na spokojnie 🙂 My po pół roku zaczęliśmy diagnostykę i tylko dlatego, że mam nieregularne cykle, nie raz bezowulacyjne, a mąż miał w dzieciństwie nowotwór i nie było wiadomo jak to wpłynęło na płodność. Ale ogólnie po 3 miesiącach to choć było mi smutno z każdym negatywnym testem to nawet nie wiedziałam o istnieniu tego forum 🙂

u nas nagle wyskoczyli z weselem 3 misiace po nas :D

Najważniejsze że po Was... My wszystko mieliśmy ustalone a oni z buciora wlecieli przed nas.... A dobrze wiedzieli o naszej dacie 😡😡😡😡😡😡
Tak jak i teraz jak oznajmilismy teściom że się staramy o drugie dziecko nagle braciszek po msc przylatuje z testem i mówi że Anna w ciąży 😡😡😡😡😡

Najważniejsze że po Was... My wszystko mieliśmy ustalone a oni z buciora wlecieli przed nas.... A dobrze wiedzieli o naszej dacie 😡😡😡😡😡😡
Tak jak i teraz jak oznajmilismy teściom że się staramy o drugie dziecko nagle braciszek po msc przylatuje z testem i mówi że Anna w ciąży 😡😡😡😡😡
wzięli termin, który się zwolnił chyba.
Mnie rozbraja argument że jesteśmy za młodzi :D

Schudłam ok. 60kg na diecie wegańskiej. Polecam ;)
Wow piękne osiągnięcie! Podziwiam!
U mnie akurat to było takie dopieszczenie więc mniejsze kg, ale normalna zdrowa dieta na zasadzie nauczenia się ile jeść co z czym łączyć itd. Byłam pod okiem dietetyka klinicznego w przychodni i naprawdę byłam indywidualnie traktowana, zawsze pytała co smakuje co lubię, jak się czuje, kontrola pod wyniki badań itd. Motywacja też była na wizytach jak się ruszało, pomogło mi to dbać o siebie i akurat u mnnie wprowadziła więcej jeść, ale regularniej i dzięki temu pięknie chudłam, az sama była zdziwiona, bo nie miałam jakieś nadwagi i mówi, że wtedy wolniej to schodzi 🤷‍♀️. Do dziś wracam stosuje nauczone zasady i nie muszę być na strikte diecie..
Dla mnie dużo daje regularność w posiłkach, nie objadanie się wieczorami, słodycze zastąpione owocami, czasami chill day 😁

reklama
ale fakt, że to jest już chamstwo

Do góry